Tot a punt per la segona edició del Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià
16 equips de categoria pre-mini competiran aquest cap de setmana al complex del Vell Congost, en una competició impulsada per Manresa 2022.
Tot a punt per la segona edició del Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià.

BÀSQUET / Redaccio/ Sergi Vazquez  
07/04/2022 14:10
Durant aquest cap de setmana, 9 i 10 d’abril, 16 equips (8 femenins i 8 masculins) provinents de diferents punts del Camí Ignasià i del país, es reuniran al complex del Vell Congost de Manresa, on participaran en la segona edició del Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià.

Dintre de les categories masculines i femenines, es dividiran els equips en dos grups, segons els nivells. A partir dels grups resultants, es jugarà en modalitat lligueta, on cada equip disputarà tres partits, dividits en vuit períodes de cinc minuts, entre el complex del Vell Congost i el Nou Congost. Els equips de la categoria femenina participants són: Manresa CBF A, Manresa CBF B, CB Cervera, Nou Bàsquet Olesa, Stadium Casablanca (de Saragossa), San Ignacio 2012 (Pamplona), San Ignacio 2013 (Saragossa) i l’AE La Salle Manresa. Pel que fa als masculins, hi participaran: Catalana Occident Manresa Blanc, Catalana Occident Manresa Blau, CB Cervera, CB Artés, Stadium Casablanca (de Saragossa), San Ignacio (de Pamplona), CB Berón (de Logronyo) i el CB Solsona.

El torneig es tancarà amb una entrega de premis diumenge a les 17 hores al complex del Vell Congost. Comptarà amb la presència de tots els equips, dels presidents del CB Manresa i Manresa Bàsquet Femení, i de les autoritats de l’Ajuntament de Manresa.
                                   
Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

El Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià forma part d’un programa que conté més de 40 accions i 100 activitats i que està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar  per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

Arxivat a:   TORNEIG DE BÀSQUET DEL CAMÍ IGNASIÀ 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]