El Centre Sanitari informarà properament de l’inici del cribratge
Els contagis segueixen augmentant i durant la setmana passada se’n van detectar 69, 14 més respecte l’anterior.
El Centre Sanitari informarà properament de l’inici del cribratge.

SOLSONÈS / Redaccio/ Sergi Vazquez  
04/05/2021 16:45
La direcció mèdica del Centre Sanitari del Solsonès assegura que properament, quan es disposi del material necessari, s’informarà de l’inici a Solsona del cribratge massiu amb automostra nasal anunciat pel Departament de Salut. Aquest dilluns, però, no ha començat la campanya a l’espera dels kits i la formació prèvia del personal. Aquesta informació coincideix amb l’empitjorament de les dades de COVID-19 al Solsonès. La pandèmia no dona treva a la comarca i en una setmana el volum de contagis ha augmentat un 25% fins a assolir 69 nous positius.

Els casos diagnosticats al Centre Sanitari arriben a una de les xifres més altes des que va començar l’epidèmia. Durant la setmana passada es van realitzar un total de 267 proves PCR i 61 TAR. El Solsonès se situa en primer lloc a tot el Principat en l’índex de risc de rebrot amb 1.317,16 punts, un valor que la capital comarcal supera amb 1.481,66 punts. La taxa de reproducció del virus ha minvat lleugerament fins a 1,66, si bé “aquesta xifra continua sent massa elevada”, segons el director mèdic del Centre, Juan Campus.

Amb aquests indicadors, “qualsevol precaució per evitar el contagi és poca”, alerta el doctor. Aquest prec se suma al de l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, que divendres va difondre un vídeo per fer una crida a la responsabilitat ciutadana i a ser conscients que, en cas que siguin necessaris ingressos a les unitats de semicrítics, crítics o cures intensives, “molt probablement no podran derivar-se a Manresa, el nostre centre de referència”, i hagin d’atendre’s a Sabadell, Terrassa o Barcelona.

El virus afecta de ple les escoles

En l’àmbit educatiu, la setmana comença amb quatre grups confinats. Des de divendres hi ha aïllats un segon i un quart de l’escola Setelsis, que s’afegeixen als grups d’un primer d’ESO i un segon de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta. Les properes hores es preveu haver de confinar més grups.

Pel que fa al ritme de vaccinació des del Centre Sanitari del Solsonès, la setmana passada es va vacunar a les persones de fins a 74 anys i ara es treballa amb la població de 73. Així mateix, es recorda a la població nascuda entre el 1952 i 1961 que pot demanar cita per rebre el vaccí al web vacunacovidsalut.cat. El lloc més proper per vacunar-se aquest sector de la població és Manresa, on s’ha habilitat un punt al Palau Firal (c. de Castelladrall, 5). En cas que els dies estiguin complets, es recomana tornar a intentar demanar cita els dies següents per comprovar la disponibilitat.

Arxivat a: CRIBRATGE   SOLSONA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]