Enderroquen l'estació de la via de Sant Ignasi
Aquest migdia ha tingut lloc l’enderroc de l’estació transformadora d’energia elèctrica d’Endesa que estava situada a la confluència de la via Sant Ignasi i el carrer Vidal i Barraquer, en un punt que s’urbanitzarà com a vorera del nou espai urbà que s’està generant a tot l’entorn. Les obres al sector, incloses al Pla Especial Fàbrica Nova, segueixen el calendari previst, i la fase actual, que afecta la banda de la Fàbrica Nova, acabarà al voltant del mes de maig.
Una imatge de l'enderroc.

SOCIETAT / Redacció  
18/02/2020 18:01

Enderroc simbòlic, aquest migdia a Manresa, de l’estació transformadora de la companyia Endesa que des de fa dècades estava situada a la confluència de la via de Sant Ignasi i el carrer Vidal i Barraquer, al costat mateix del recinte de les piscines municipals. Després de les gestions que s’han hagut de fer perquè deixés de ser operativa, finalment ha estat possible dur a terme se l’enderroc, cosa que permetrà ampliar la vorera i fer la resta d’obres a l’entorn sense aquest element que hi feia de barrera.

Coincidint amb l’enderroc, s’hi ha fet una visita d’obres, amb el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, que ha explicat que l’enderroc no és una obra remarcable en si mateixa, però “té una càrrega de simbolisme, pel canvi que significa per aquesta zona de la ciutat, que passa d’un tipus de paisatge urbà a un altre. L’enderroc marca d’alguna manera aquest canvi, i permet veure la reforma d’un eix important de la ciutat. Era una petita construcció que representava un mur, una barrera i un obstacle per al desenvolupament de la qualitat urbana de la ciutat”.

El regidor ha afirmat que, tot i que era un edifici petit, a l’interior hi havia una instal·lació elèctrica complexa que donava servei a la ciutat. L’estació estava operativa encara fins fa poc. La ‘descàrrega’ s’ha pogut fer recentment, després de diverses gestions amb la companyia Endesa i del trasllat del material de l’interior, i això ha possibilitat l’enderroc. Les funcions de l’estació transformadora han passat ara a una instal·lació prefabricada situada a l’interior de la zona en obres.

 

Pel que fa als treballs del projecte d’urbanització de la via Sant Ignasi, plaça del Remei i avinguda Bertrand i Serra, incloses al Pla Especial Fàbrica Nova, segueixen el calendari previst. En principi a l’entorn del mes de maig finalitzaria la fase actual, en què els treballs se centren a la part situada a la banda de la Fàbrica Nova. Posteriorment, de maig a octubre, es faria la segona fase, que afectarà l’altre costat de la via de Sant Ignasi i la plaça del Remei, i que comportarà que durant uns mesos es restringeixi el trànsit en un sentit de circulació. D’entrada, la previsió és que es mantingui el trànsit en sentit descendent (sortida ciutat). Tot i així, abans de posar en marxa aquesta nova fase es farà una nova reunió amb el veïnat, en què s’explicaran les afectacions d’aquesta fase. L’etapa més dura de les afectacions coincidirà amb el període d’estiu, amb menys volum de trànsit, per minimitzar les molèsties.


Arxivat a: ACTUALITAT  MANRESA  FÀBRICA NOVA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]