Cardona prioritza el desenvolupament local, l’habitatge i les persones
El ple de l’Ajuntament de Cardona ha aprovat en sessió ordinària el pressupost municipal per a l’exercici 2020, que ascendeix a 5.531.731,54 euros, xifra que representa un increment del 2,57% respecte els números de l’any passat. En paraules de la regidora d’Hisenda, Anna Maria Sala, el pressupost “prioritza els àmbits d’actuació més estratègics: el desenvolupament local, la promoció econòmica, el turisme, l’habitatge i l’atenció a les persones”. Així mateix, garanteix el manteniment dels serveis públics que es presten des de l’Ajuntament, amb la novetat de la posada en marxa del nou espai de cotreball (coworking), al mateix temps que es fa un esforç per la contenció de la despesa.
Un moment del ple.

CARDONA / Redacció  
18/01/2020 11:17
L’equip de govern aposta amb fermesa per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona —subvencionat en bona part pel SOC—, mantenint una estructura de personal que es considera bàsica i impulsant programes de treball als barris, promoció econòmica i ocupació, com la segona edició de la Brigada Juvenil, que aquest 2020 s’amplia a una franja d’edat més àmplia. A banda, es mantenen les partides de les línies d’ajuts destinades a l’emprenedoria (15.000 euros).

En matèria d’habitatge, també cal destacar l’impuls que es vol continuar donant a l’Oficina Local d’Habitatge, que aquest 2019 ja ha aconseguit afegir 25 habitatges a la borsa de lloguer, amb previsió que en siguin 28 ben aviat. A més, es mantenen també les partides destinades als ajuts per a l’accés a l’habitatge de lloguer (12.000 euros) i a la promoció de la rehabilitació (12.000 euros).

Increment de les inversions

El pressupost del 2020 preveu que es destinin 884.282 euros al capítol d’inversions, xifra que representa un increment del 16,52% respecte el 2019. Aquest augment es deu, sobretot, al projecte per renovar l’enllumenat públic de Cardona, amb una inversió de 380.836 euros que s’espera finançar en bona part amb la subvenció del PUOSC. També es deu a l’adquisició per compensació (216.952 euros) de dos immobles del carrer Doctor Merli que, en paraules de l’alcalde, Ferran Estruch, “permetrà que l’Ajuntament faci política activa en habitatge” en un sector que es considera estratègic perquè “representa l’inici de la transformació de l’illa entre la plaça del Vall i el mateix carrer Doctor Merli”.

Altres inversions importants són la renovació de la piscina mitjana (121.880 euros) i la compra de sòl industrial per valor de 45.000 euros, que l’Ajuntament aportarà al nou projecte de Polígon Industrial La Cort II, que desenvoluparà l’Incasòl conjuntament amb l’Ajuntament i industrials de Cardona. També estan previstos 40.233 per a la façana de l’Auditori Valentí Fuster (que s’afegeixen als 200.000 consignats el 2019), 21.000 euros per la millora de l’entorn del Patrocini i 7.000 euros per acabar el gruix de millores a la Llar d’Infants Municipal L’Aliret.

Torn per l’oposició

Joan Jané, portaveu de Junts per Cardona, va anunciar el vot en contra de la seva formació. Va argumentar: “Entenem l’esforç, però creiem que el pressupost és continuista i que àrees estratègiques com l’habitatge o la dinamització tenen poc protagonisme; no hi ha una estratègia global clara”.

Per la seva banda, Ferran Verdejo, portaveu del PSC, va anunciar l’abstenció del seu grup i va explicar que es devia a l’acceptació per part de l’equip de govern de diverses propostes socialistes que s’havien debatut en les reunions prèvies, com ara la realització de les obres per fer nous lavabos i dutxes al pavelló, la creació d’una comissió integrada per tots els partits per debatre projectes municipals estratègics, la realització d’un estudi de la Fira Medieval i de la Fira de la Llenega i la voluntat d’augmentar durant l’any els ajuts al lloguer, a la rehabilitació i a l’emprenedoria.

Així, el pressupost municipal per al 2020 va quedar aprovat amb els 7 vots a favor de l’equip de govern d’ERC, les dues abstencions del PSC i el vot en contra dels dos regidors de Junts per Cardona.

Arxivat a: CARDONA   BAGES  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]