Conserves amb verdures, semiconserves, fermentats làctics amb vinagre o oli són alguns dels mètodes que la Núria Morral, especialista en cuina, mostrarà en el curs d'un sol dia que organitza l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics. Diferents maneres de cuinar o precuinar aliments com espinacs, llenegues, porros, coliflor, fruita, pastanagues i deixar-ho a punt o gairebé a punt per aprofitar-los més endavant. La idea és poder organitzar els àpats del dia a dia aprofitant el potencial de la transformació dels aliments seguint diferents sistemes de conservació. La Núria Morral, que ha estat al capdavant de molts tallers de cuina arreu de Catalunya –com per exemple el festival Mamaterra en el marc de Biocultura Barcelona–, ensenyarà com fer combinacions per poder tenir plats preparats a punt per menjar en qualsevol moment del dia. Verdures, llegums, bolets, hortalisses, fruites són susceptibles de preparar i envasar per una llarga conservació. La sessió única es farà el dissabte 22 de novembre de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Manresa, a can Poc Oli. Aquest curs forma part del programa de formació en autosuficiència de l'associació L'Era. L'entitat ofereix descomptes per a menors de 25 anys i en situació de desocupació laboral. A més, també dona la possibilitat de pagar part del cost amb moneda social de l'Ecoxarxa del Bages. Les persones interessades poden demanar informació i inscriure's al web associaciolera.org. |