Quin rumb ha de prendre la producció d’aliments en temps de crisi climàtica? Ho intenta dilucidar el llibre Cuits pel clima, escrit a dues mans per Francesc Reguant i Lorena Fosas. El presenten aquest dijous, dia 29, a les set del vespre a la biblioteca Carles Morató en un acte organitzat per l’equipament dins la Setmana de la Natura i conduït per la periodista solsonina Maria Moreno.
Cuits pel clima: produir aliments en temps de canvi climàtic (Bresca Editorial, 2025) és un estudi sobre com la crisi climàtica condiciona el nostre futur, com evitar-ho i el paper clau de la producció alimentària. Dos autors de generacions i àmbits professionals diferents, però igualment preocupats per la seguretat alimentària mundial, defensen els camins prudents i sostenibles, però conseqüents, per produir bons aliments i suficients per a tothom.
L’agroecologia, la intensificació sostenible, l’agricultura i la ramaderia de precisió, la proteïna alternativa, les energies renovables i la cooperació són algunes de les solucions que els autors proposen per fer front als múltiples reptes que es presenten. Quinze experiències d'èxit, plantejades des de diferents enfocaments, tipus d'empresa i objectius productius, avalen els continguts del llibre.
Francesc Reguant és economista, president de la comissió d’economia agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya i fundador de l'Observatori d'Economia Agroalimentària (Obealimentària). Lorena Farràs, per la seva banda, és periodista especialitzada en economia verda i start-ups. Amb aquesta presentació la Biblioteca Carles Morató s'adhereix a la Setmana de la Natura, sota el paraigua de la qual s'organitzen activitats arreu del territori català del 22 de maig al 5 de juny per sensibilitzar la població sobre la importància de tenir cura de la natura.
Acte: presentació de llibre Cuits pel clima: produir aliments en temps de canvi climàtic Dia: dijous 29 de maig Hora: 19 h Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató |