El wok és un recipient de cuina clau per fer saltats. Combina les qualitats de les paelles i les cassoles, és molt característic de la cuina oriental i permet cuinar de forma senzilla i saludable, ja que necessita molt poc greix, les coccions són ràpides i els ingredients vegetals queden al dente. Tipus de wok i principals característiques.
Wok de ferro El wok tradicional és de ferro, sense antiadherents de tefló ni cap altre tipus d’aliatges. Els woks de ferro fi són molt bons conductors de la calor a causa del material amb què estan fets. A més, la forma distribueix la calor d’una manera uniforme. Igual que les paelles de ferro, cal cuidar-los amb molta cura.
Wok d’acer inoxidable Actualment, la majoria dels woks són d’acer inoxidable i amb algun tipus de tractament antiadherent. Perden una mica de l’encant del ferro, però, en contrapartida, són més fàcils de fer servir (pesen menys) i de conservar. Wok elèctric També hi ha woks elèctrics. Tenen la comoditat que es pot saltar a qualsevol lloc amb un endoll i electricitat, però són més complicats de fer servir que els tradicionals. |