La Fundació Cardona Històrica impulsa un obrador per revalortizar la sal
Entrarà en funcionament al juny gràcies a un ajut LEADER.
La Fundació Cardona Històrica impulsa un obrador per revalortizar la sal.

CARDONA / Redacció/Sergi Vàzquez  
16/04/2025 11:16
El Parc Cultural de la Muntanya de Sal (PCMS), gestionat per la Fundació Cardona Històrica (FCH), acollirà l’Obrador de la Sal de Cardona, un espai destinat al tamisat, envasat i etiquetatge de la sal amb l’objectiu de revaloritzar-la com a producte gourmet. L’espai escollit per acollir l’obrador de la sal és l’antic magatzem i farmaciola conegut pels miners com el “botiquín”, un edifici en desús que es rehabilitarà i recuperarà.

L’Obrador formarà part de l’experiència de visita de la Muntanya de Sal i permetrà augmentar la producció de molinets de sal. “El nostre objectiu és que el màxim de visitants marxi amb un molinet de sal com a record d’una experiència única i, sobretot, per la satisfacció d’adquirir un producte gourmet, pur i amb molta història”, explica Francesc Ponsa, director general de la FCH.

L’or blanc

La comercialització de la Sal de Cardona, coneguda històricament com l’or blanc, enllaça amb els orígens de la població i en l’estratègia de branding turístic. A l’edició de la Festa de la Sal del 2022 la FCH  va començar a comercialitzar la Sal de Cardona, mitjançant la col·laboració amb Salinera de Cardona. Des d’aleshores, cada any s’ha evolucionat en la comercialització i la distribució: “Des del Neolític, la sal cardonina ha estat font de riquesa. Estirar aquest fil comercial suposa un rencontre amb les arrels històriques de la vila. En aquest sentit, l’objectiu per aquest 2025 és arribar a la xifra de 15.000 molinets venuts”, afirma Ponsa.

“Junts, fomentem una col·laboració basada en la confiança i el respecte, per contribuir al creixement sostenible del nostre entorn”, sosté David Gaspar, director de Salinera de Cardona, empresa que subministra la sal provinent de la mateixa vall salina. L’Obrador de la Sal de Cardona compta amb un ajut Leader del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incentivar actuacions que fomentin el desenvolupament local i impulsin la diversificació de les economies rurals. També té un ajut de la Fundació “La Caixa” per contribuir al finançament d’un tamisador vibratori per obtenir diferents tipus de sal.

Arxivat a: CARDONA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



La venda de castanyes a les parades de Manresa viu els dies més forts de la temporada
S'obre el termini de presentació de sol·licituds per ser monitor/a del Campi qui Jugui
Elisenda Pascual parlarà a Solsona sobre la sexualitat infantil
Gamma present a la Fira Borsa de Treball organitzada per UManresa
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]