Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià aposten pels xefs Arnau París i Rais Esteve
La 8a edició, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de març al Claustre del Museu del Barroc- Museu de Manresa, comptarà amb Navarra com a territori ignasià convidat i potenciarà la zona d’oci i mercat al voltant del claustre, que estarà obert tot el dia i serà d’accés lliure.
Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià aposten pels xefs Arnau París i Rais Esteve. Foto: AJM

MANRESA / Redacció/Sergi Vàzquez  
19/02/2025 14:37
Manresa tornarà a gaudir un any més de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Tindran lloc el cap de setmana del 22 i 23 de març al Claustre del Museu de Manresa -  Museu del Barroc de Catalunya. Seguint la línia de les darreres edicions, seran u nes jornades dinàmiques i participatives, en les quals els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí esdevindran els principals protagonistes a través de tastos, demostracions de cuina en directe i un mercat de productes agroalimentaris de proximitat. Les inscripcions per als tastos i els showcookings de l’aula d’activitats, amb aforament limitat, ja són a la venda des d’avui al web de manresaturisme.cat. L’accés al mercat i al claustre serà lliure.

En l’edició d’enguany, es podrà gaudir d’un showcooking estrella amb Arnau París Masip i Rais Esteve Albareda, xefs, divulgadors gastronòmics i responsables del projecte familiar d’oleoturisme Molí de la Vansa a Boada (Lleida). Arnau París és col·laborador habitual del programa Cuines de TV3 amb les receptes ‘Pim Pam’ i va ser el guanyador d ela 9a edició del programa Masterchef de TVE. Rais Esteve va ser directora de Creativitat del restaurant Disfrutar de Barcelona durant vuit anys.

Com a programació destacada, l’aula d’activitats d’enguany també inclourà un tast especial, creat expressament per a les Jornades, que maridarà vins i patrimoni tèxtil de la mà de Núria Malé, fundadora de Mon Malé, i l’equip de Manresa Turisme, i un showcooking del cuiner Jordi Llobet amb  tast final al voltant dels esmorzars de forquilla, emmarcat en el programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i amb el suport de la Diputació de Barcelona i Bages Turisme.

A l’aula d’activitats, que estarà conduïda per la comunicadora gastronòmica Clara Antúnez, també es faran demostracions de cuina amb Cristian Nova, Ivan Oliva i Mariona Torres (Restaurant Complex) de la mà del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, amb el divulgador i gastrònom Jordi Àvila Rodríguez, assessor del segell Girona Excel·lent i col·laborador del programa Tots es mou de TVC, i amb el navarrès Vicente Ursúa, cuiner especialitzat en I+D al voltant dels vegetals i la cuina navarresa i xef del club de futbol de l’Osasuna.

La comunitat de Navarra és, precisament, el territori convidat d’aquesta edició, després de l’exitosa presència d’altres territoris ignasians, com Euskadi, La Rioja o Lleida. A banda del showcooking d’Ursúa, Navarra tindrà presència en tastos i en el mercat del claustre, on el visitant podrà conèixer i comprar productes típics de la regió, com la xistorra, el formatge, les melmelades, els dolços i els vins. El mercat de productors es completarà amb productes de proximitat del Bages, com oli, trufa, hortalisses, formatges, embotits, pa, vi o cervesa.

En aquesta edició, la segona ubicada al Claustre del Museu, s’ha volgut donar impuls al mercat, amb un major nombre i varietat de parades, i a l’oferta d’activitats paral·leles, amb la programació de música en directe amb Bluebell Duet per dissabte al migdia i un conte infantil en anglès per dissabte a la tarda adreçat a nens de 3 a 10 anys de la mà de Kids&Us, un espai infantil amb jocs de fusta per a infants i famílies amb el CAE i, finalment, una oferta gastronòmica de tastets del territori i vins de la DO Pla de Bages  durant tot el dia al gastrobar del claustre. L’horari d’obertura del claustre, obert de manera ininterrompuda, serà dissabte de 10.30 a 20 h i diumenge de 10.30 a 15 h.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages i amb la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats, Forum S. A. i Urbi Apartments.

Arxivat a: JORNADES GASTRONÒMIQUES   MANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El BAXI Manresa perd a la pista de l'Unicaja
El Consell Comarcal impulsa la campanya del 25N “Hi ha cops que no deixen blaus. Obrim els ulls!”
Primera victoria de la temporada del Covisa Manresa al Pujolet
El Bages es posiciona al sector del turisme de reunions internacional
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]