Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià aposten pels xefs Arnau París i Rais Esteve
La 8a edició, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de març al Claustre del Museu del Barroc- Museu de Manresa, comptarà amb Navarra com a territori ignasià convidat i potenciarà la zona d’oci i mercat al voltant del claustre, que estarà obert tot el dia i serà d’accés lliure.
Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià aposten pels xefs Arnau París i Rais Esteve. Foto: AJM

MANRESA / Redacció/Sergi Vàzquez  
19/02/2025 14:37
Manresa tornarà a gaudir un any més de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Tindran lloc el cap de setmana del 22 i 23 de març al Claustre del Museu de Manresa -  Museu del Barroc de Catalunya. Seguint la línia de les darreres edicions, seran u nes jornades dinàmiques i participatives, en les quals els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí esdevindran els principals protagonistes a través de tastos, demostracions de cuina en directe i un mercat de productes agroalimentaris de proximitat. Les inscripcions per als tastos i els showcookings de l’aula d’activitats, amb aforament limitat, ja són a la venda des d’avui al web de manresaturisme.cat. L’accés al mercat i al claustre serà lliure.

En l’edició d’enguany, es podrà gaudir d’un showcooking estrella amb Arnau París Masip i Rais Esteve Albareda, xefs, divulgadors gastronòmics i responsables del projecte familiar d’oleoturisme Molí de la Vansa a Boada (Lleida). Arnau París és col·laborador habitual del programa Cuines de TV3 amb les receptes ‘Pim Pam’ i va ser el guanyador d ela 9a edició del programa Masterchef de TVE. Rais Esteve va ser directora de Creativitat del restaurant Disfrutar de Barcelona durant vuit anys.

Com a programació destacada, l’aula d’activitats d’enguany també inclourà un tast especial, creat expressament per a les Jornades, que maridarà vins i patrimoni tèxtil de la mà de Núria Malé, fundadora de Mon Malé, i l’equip de Manresa Turisme, i un showcooking del cuiner Jordi Llobet amb  tast final al voltant dels esmorzars de forquilla, emmarcat en el programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i amb el suport de la Diputació de Barcelona i Bages Turisme.

A l’aula d’activitats, que estarà conduïda per la comunicadora gastronòmica Clara Antúnez, també es faran demostracions de cuina amb Cristian Nova, Ivan Oliva i Mariona Torres (Restaurant Complex) de la mà del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, amb el divulgador i gastrònom Jordi Àvila Rodríguez, assessor del segell Girona Excel·lent i col·laborador del programa Tots es mou de TVC, i amb el navarrès Vicente Ursúa, cuiner especialitzat en I+D al voltant dels vegetals i la cuina navarresa i xef del club de futbol de l’Osasuna.

La comunitat de Navarra és, precisament, el territori convidat d’aquesta edició, després de l’exitosa presència d’altres territoris ignasians, com Euskadi, La Rioja o Lleida. A banda del showcooking d’Ursúa, Navarra tindrà presència en tastos i en el mercat del claustre, on el visitant podrà conèixer i comprar productes típics de la regió, com la xistorra, el formatge, les melmelades, els dolços i els vins. El mercat de productors es completarà amb productes de proximitat del Bages, com oli, trufa, hortalisses, formatges, embotits, pa, vi o cervesa.

En aquesta edició, la segona ubicada al Claustre del Museu, s’ha volgut donar impuls al mercat, amb un major nombre i varietat de parades, i a l’oferta d’activitats paral·leles, amb la programació de música en directe amb Bluebell Duet per dissabte al migdia i un conte infantil en anglès per dissabte a la tarda adreçat a nens de 3 a 10 anys de la mà de Kids&Us, un espai infantil amb jocs de fusta per a infants i famílies amb el CAE i, finalment, una oferta gastronòmica de tastets del territori i vins de la DO Pla de Bages  durant tot el dia al gastrobar del claustre. L’horari d’obertura del claustre, obert de manera ininterrompuda, serà dissabte de 10.30 a 20 h i diumenge de 10.30 a 15 h.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages i amb la col·laboració de La Gastronòmica, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, MMPlats, Forum S. A. i Urbi Apartments.

Arxivat a: JORNADES GASTRONÒMIQUES   MANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Centre d'Esports Manresa queda fora del play-off
L'Ajuntament de Manresa inicia la reurbanització del carrer Santa Maria
Meritxell Soler puja al podi a Rabat
Les Caramelles de Súria són guardonades
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]