El Mercat de la Terra se celebrarà sota el Cobert de la Màquina de Batre el tercer dissabte de cada mes, de les 10 del matí a les 2 del migdia, i oferirà una àmplia gamma de parades, des de fruites i verdures fins a productes artesanals com mel, formatges, embotits i pa. Els pagesos i elaboradors de la zona seran els qui faran la venda directa als visitants, oferint així la possibilitat de crear comunitat, intercanviar receptes i compartir experiències relacionades amb l'alimentació saludable i sostenible.
Cada mes el mercat inclourà diferents activitats paral·leles. En la primera edició d’aquest dissabte 18 de maig la matinal començarà amb un esmorzar de forquilla i a continuació es tractarà sobre el cultiu recuperat de l’albergínia blanca, on s’exposarà com ha estat el projecte de recuperació, es realitzaran tallers de treball per a la mainada per aprendre a tenir cura d’aquest cultiu i es repartirà planter d’aquesta hortalissa. La matinal finalitzarà amb un vermut musical. Aquest mercat arriba al municipi amb la voluntat de fomentar l'economia local i de la comarca i promoure hàbits alimentaris saludables entre els veïns i alhora fer costat a els productors locals que venen productes de temporada, cultivats amb cura i respecte pel medi ambient.
No és un mercat qualsevol
Aquest nou mercat forma part d'una xarxa internacional de mercats que treballen d'acord amb els principis de Slow Food i on els protagonistes són els petits productors i els artesans del menjar. A les parades del Mercat de la Terra s'hi pot trobar menjar bo, net i just: els productes són de proximitat, frescos i de temporada; respecten el medi ambient i el treball dels productors; s'ofereixen a preus justos, per a qui compra i per a qui ven. El projecte de Mercats de la Terra va néixer l'any 2004 i ja n'hi ha implantats a 24 països arreu del món. A Catalunya el primer a obrir va ser al parc de les Tres Xemeneies a Barcelona, i el de Sant Fruitós de Bages serà el segon. |