El Tempeh, un aliment apte per a vegans
El Tempeh és un aliment fermentat originari de Java, una illa d'Indonèsia i es fa a partir de la soia. És un producte ric en proteïnes i fibra, i s'utilitza com a substitut de la carn en moltes dietes vegetarianes i veganes.
El Tempeh, un aliment apte per a vegans.

TENDÈNCIES / Eva Remolina / AMIC  
18/03/2023 16:44
El procés de producció del Tempeh implica la inoculació de grans de soia cuits amb un cep específic de fongs Rhizopus oligosporus i la fermentació durant un període de temps determinat. Durant la fermentació, els enzims produïts pel fong descomponen els carbohidrats i proteïnes de la soia, convertint-los en compostos més digeribles i nutritius.

El seu sabor és terrós i lleugerament salat, i se sol comparar al de la nou. També es considera un sabor neutral, per la qual cosa resulta molt versàtil a l'hora d'usar-se a la cuina, i per això s'inclou en nombroses receptes, siguin dins de guisats, amanides o fritades. Amb els seus 19 g de proteïnes per cada 100 g de l'aliment, supera al tofu en quantitat de fibra,tot i que també és més calòric. Com és un producte fermentat, és especialment bo per a la flora intestinal.

Arxivat a: EL TEMPEH  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Nou Empat del Centre d'esports Manresa al Congost
Manresa instal·la 27 pantalles electròniques d'informació a temps real de pas del bus
Reduir congestions de trànsit a la C-55 entre Sant Vicenç i Manresa
Jordi Serra, nou president de PIMEC Joves Catalunya Central
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]