Althaia i Sant Salvador faran xerrades-tallers sobre salut i gent gran
En el decurs de nou sessions es tractaran diferents temàtiques com l’alimentació, el benestar emocional i la seguretat.
Althaia i Sant Salvador faran xerrades-tallers sobre salut i gent gran.

SANITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
07/03/2023 13:10
En el marc de les accions de salut comunitària de l’atenció primària, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Barri Antic de la Fundació Althaia i l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola han organitzat un cicle de nou xerrades-tallers que té com a eix central el binomi salut i gent gran. L’objectiu és empoderar la ciutadania en la promoció de la salut i la prevenció de malalties millorant els seus coneixements i les seves habilitats d’autocura, a més de fomentar els vincles i les relacions socials. L’alimentació, el benestar emocional, l’estimulació cognitiva i la seguretat són algunes de les temàtiques que es tractaran en el decurs del cicle, que està obert a tothom i que s’allargarà fins al juny.

La primera xerrada-taller, que es va celebrar la setmana passada sota el títol Alimentació saludable i mites, va anar a càrrec de M. José Nieto i Montse Monell, infermeres, i d’Alba Ribalta, nutricionista. En el decurs de la sessió van parlar de la importància d’alimentar-se bé per envellir amb salut i van donar consells per seguir una dieta equilibrada, completa i adaptada a la persona.

Entre els mesos de març i juny es portaran a terme les vuit sessions restants que, igual que la primera, tindran lloc a la Masia del Calvet de Sant Salvador de Guardiola. Cal tenir en compte que el centre de salut de Sant Salvador de Guardiola - El Calvet pertany a l’ABS Barri Antic d’Althaia.

Les temàtiques que s’abordaran en les properes sessions són: Benestar emocional (14 de març a les 19.00 hores), Consells per comprar i fer el menú de la setmana (29 de març a les 12.00 hores), Autoestima (11 d’abril a les 19.00 hores), Soledat i dol (25 d’abril a les 12.00 hores), Recursos socials en l’àmbit de la salut (9 de maig a les 12.00 hores), Taller de memòria (30 de maig a les 12.00 hores), Mossos d’Esquadra: consells bàsics de seguretat (6 de juny a les 19.00 hores) i Estimulació cognitiva (20 de juny a les 12.00 hores).

La salut comunitària és un model d’intervenció que es porta a terme des de l’atenció primària per tal que la comunitat i els professionals que hi treballen sumin esforços i, d’aquesta manera, millori la salut i el benestar de la comunitat i es redueixin les desigualtats socials. Facilitar les eines necessàries per prevenir problemes de salut i afavorir l’adaptació a l’entorn, així com aconseguir un alt grau d’informació i d’educació sanitària en la ciutadania, són algunes de les principals prioritats.

Arxivat a: ALTHAIA   SANITAT 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]