El Ple va aprovar el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa
El Ple va aprovar per unanimitat el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa i les noves tarifes per al bus urbà, que inclouen una rebaixa temporal del 50% en el preu de la T10 i TMes. També es van aprovar —en aquest cas sense unanimitat— els contractes del servei d’informadors ambientals vinculats al nou model de recollida de residus.
El Ple va aprovar el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa. Foto: AJM

MANRESA / Redacció/Sergi Vàzquez   
27/01/2023 15:46
El Ple ordinari d’aquest mes de gener, celebrat dijous dia 26, es va iniciar amb la informació de les resolucions d’Alcaldia, entre les quals hi havia modificacions de partides, que van servir per acceptar 71.137 euros provinents de la Diputació de Barcelona per al préstec del projecte de la Fàbrica Nova, i per destinar 30.600 euros al pagament de les hores extres de treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

Pel que fa als dictàmens, la sessió plenària va arrencar —dins l’Àrea d’Alcaldia i Presidència— amb el punt per autoritzar a Aigües de Manresa a concertar un préstec de 4.450.000 euros per finançar obres fetes durant el 2022. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa, dels grups a l’oposició del PSC i C’s i del regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros. Fem Manresa es va abstenir.

Tot seguit, es van tractar els temes de l’Àrea de Serveis Generals, que contenia cinc dictàmens. En el primer, es va aprovar la inadmissió a tràmit de les al·legacions presentades per una empresa que sol·licitava una bonificació fiscal, en haver-se presentat fora de període. Es va aprovar amb els vots de tots els grups excepte de Fem i C’s, que es van abstenir. En el segon dictamen d’aquesta àrea es van aprovar per unanimitat les tarifes del servei de bus urbà per aquest 2023, que inclouen una rebaixa temporal del 50% a les targetes T10 i TMes.

En el tercer dictamen es va aprovar —amb l’abstenció de l’oposició— un pagament a Sant Andreu Salut per la prestació del servei d’ajut a domicili municipal d’octubre i novembre, uns mesos en què s’havia esgotat el contracte anterior i el nou encara no estava en marxa. I en el quart dictamen es va fer efectiva una modificació de crèdit per incorporar 196.708,70 euros provinents dels fons Next Generation per fer front a les obres de la Casa Fàbregas i una altra modificació per destinar 150.000 euros a l’adequació i posada en marxa de la nova comissaria de proximitat, que se situarà al Passeig de la República. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i JxM. El PSC, C’s i el regidor no adscrit es van abstenir, i Fem hi va votar en contra.

El darrer punt d’aquesta Àrea de Serveis Generals va servir per aprovar per unanimitat el nou conveni col·lectiu del personal funcionari i del personal laboral de l’Ajuntament de Manresa per als anys 2023-2026. El punt va comptar amb la intervenció del president de la Junta de Personal de l’Ajuntament, Joan Pujols Parcerissa.

Es va passar aleshores a l’Àrea de Territori, en la qual es va debatre una modificació puntual del POUM per millorar el col·lector en l’àmbit de les Fàbriques Vermella i Blanca, punt que va ser aprovat per unanimitat. També es van debatre dos dictàmens referents a la contractació del servei d’informació ambiental i de la campanya informativa i d’implantació del nou model de recollida de residus. Els dos es van aprovar amb els vots d’ERC, JxM i del regidor no adscrit. El PSC i C’s es van abstenir i Fem hi va votar en contra.

Amb aquests punts, es va donar per acabat l’apartat de dictàmens i es va passar al de proposicions, amb una sola proposta: demanar “el compromís de l’Ajuntament de Manresa amb un urbanisme per a les ciutadanes de la ciutat”. Inicialment, la proposta va ser presentada per Fem, que va acceptar una esmena de substitució d’ERC i JxM, amb la qual cosa els tres grups van acordar el text que es va votar i que va ser aprovat per tots els grups excepte el PSC, que es va abstenir. La proposició compromet l’Ajuntament a prioritzar la col·locació de bancs ergonòmics, amb elements de fusta i respatller, en les noves actuacions i a fer un estudi dels espais on hi hagi bancs de formigó per substituir-los progressivament.

El darrer apartat del Ple va ser el de precs i preguntes, en el qual Fem Manresa va demanar per l’ocupació i les adjudicacions dels horts urbans del Xup i pel restabliment dels trens semidirectes de Renfe de Manresa a Barcelona. Pel que fa als horts, el govern va informar que actualment n’hi ha 39 d’ocupats d’un total de 59, i que hi ha 39 sol·licituds des del 2019, que ara es revisaran per poder iniciar noves adjudicacions. Pel que fa als trens, el govern va informar que Renfe va eliminar els semidirectes a causa d’unes obres que està fent ADIF, que encara no estan acabades.

Arxivat a: PLE MUNICIPAL   MANRESA  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):A la venda les entrades de més de 70 espectacles del Kursaal
Manresa promou la defensa dels drets humans amb actes
Coloma Bertran publica el videoclip de 'Desolació'
140 empresaris del territori en una trobada empresarial de networking
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]