La DIBA destina 2,6 milions d’euros a entitats sense finalitat de lucre
El període per a la presentació de projectes s'inicia el 2 i finalitza el 31 de gener de 2023.
La DIBA destina 2,6 milions d’euros a entitats sense finalitat de lucre.

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
28/12/2022 12:44
La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, ha aprovat les bases per a la nova convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre per a l'any 2023, per donar suport als projectes del Tercer Sector Social a la província de Barcelona. L'import global de la convocatòria és de 2.640.645€. En el període 2019-2023 s'ha incrementat l'import destinat a aquestes subvencions un 16,07%.

La convocatòria de subvencions pretén fomentar projectes o activitats que tinguin com a objectius estratègics la cobertura de necessitats bàsiques, la inclusió social, la lluita contra la feminització de la pobresa i la pobresa infantil, el foment de les cures en la comunitat, la promoció de l'equitat de gènere, el foment de la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la prevenció i erradicació de les violències masclistes, la promoció de la igualtat de tracte i la no discriminació des d'un abordatge interseccional, el respecte a la diversitat cultural, el foment de la convivència i l'acció comunitària.

L'import de la convocatòria, de 2.640.645€ per al 2023 es reparteix en quatre línies diferenciades: 650.645€ es destinen a projectes relacionats amb les Cures en la comunitat; 1.327.000€ són per a projectes entorn a Drets bàsics i persones en situació de vulnerabilitat i/o risc social; 73.000€ a projectes vinculats al Cicle de Vida; i 590.000€ es destinen a iniciatives vinculades amb la Igualtat de gènere, la interculturalitat i la convivència. Cada any més de 700 entitats del sector es presenten a aquesta convocatòria.

Presentació en línia a les entitats sense ànim de lucre

Dijous passat 22 de desembre va tenir lloc una sessió informativa en línia de la convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre per a l'any 2023, que va comptar amb l'assistència de prop de 500 representants d'entitats.  La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, va obrir la sessió amb una presentació institucional de la convocatòria.

En la seva intervenció Moret va posar en valor les entitats com a palanca de canvi «per a una transformació cap a comunitats i societats amb més igualtat, més benestar, més salut i més cohesió». Moret va assenyalar que «la convocatòria d'ajuts permet consolidar un treball que, al llarg d'aquests anys de mandat, hem orientat cap a unes línies estratègiques». La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat Social va destacar aspectes com la garantia dels drets bàsics i l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat o de risc social; la resposta a les necessitats de cura en la comunitat; aprofundir en la mirada de cicle de vida centrant l'atenció en etapes com la infància, l'adolescència o l'envelliment, i finalment, la mirada de diversitat de gènere, cultural o d'origen, incidint en la reducció de les desigualtats socials i aprofundint en la lluita contra la discriminació i contra les violències, amb un èmfasi especial envers les violències masclistes. Finalment, Moret va recordar que la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, «està al costat del municipis de la província de Barcelona perquè puguem teixir aliances fortes i amb capacitat d'incidir i de transformar socialment».

Fins al 31 de gener per a la presentació de projectes i resolució en el termini de 3 mesos
El període per a la presentació de projectes s'inicia el 2 i finalitza el 31 de gener de 2023 (ambdós inclosos). La convocatòria permet contribuir a impulsar projectes que enforteixin l'acció comunitària als barris, als pobles i a les ciutats en l'àmbit dels drets socials i de ciutadania. Obre vies de col·laboració entre les administracions públiques, les entitats i la ciutadania per uns territoris més resilients, segurs, saludables i inclusius.

El procediment per a la resolució i el pagament dels imports atorgats en la convocatòria que se segueix és el que regula la llei general de subvencions i l'ordenança de la corporació. Les convocatòries de subvencions es resolen en el termini màxim de 3 mesos fixats a partir de la data de termini de presentació de sol·licituds. Les entitats poden sol·licitar una bestreta i, sempre i quan aquesta sigui degudament justificada i resolta favorablement, cobrar l'import atorgat un cop resolta la convocatòria, prèvia acceptació expressa.

Arxivat a: DIBA  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Nou Empat del Centre d'esports Manresa al Congost
Manresa instal·la 27 pantalles electròniques d'informació a temps real de pas del bus
Reduir congestions de trànsit a la C-55 entre Sant Vicenç i Manresa
Jordi Serra, nou president de PIMEC Joves Catalunya Central
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]