Cardona congela totes les taxes i impostos per al 2023
El govern de Cardona manté l’aposta per les energies renovables mantenint les bonificacions d’impostos per la instal·lació de plaques solars d’autoconsum.
Cardona congela totes les taxes i impostos per al 2023. Foto: AJC

CARDONA / Redacció/Sergi Vàzquez   
31/10/2022 14:59
El ple de l’Ajuntament de Cardona va aprovar aquest dijous al vespre, en sessió ordinària i sense cap vot en contra, les noves ordenances fiscals per a l’exercici 2023. El govern municipal manté totes les bonificacions d’impostos com l’ICIO i l’IBI relacionades amb les energies renovables. Així, es consolida, des de fa deu anys, la bonificació de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) que ha anat incrementant progressivament del 50% al 70% actual. De la mateixa manera ho fa l’impost sobre béns immobles (IBI), que fa tres que s’aplica, i que se situa actualment al 50%.

En els últims tres anys, s’han bonificat gairebé 30.000 euros per la instal·lació de plaques solars, una tendència que s’ha vist en augment en els darrers anys, passant de 7 instal·lacions l’any 2020 a 26 aquest mateix any (fins ara). La regidora d’Hisenda, Anna Maria Sala, afirma que el govern municipal fa “una aposta per la moderació fiscal malgrat l’augment de més del 8% de la inflació” amb l’objectiu de mitigar els efectes de l’actual context de dificultat econòmica.

Pel que fa a les bonificacions, es mantenen totes les actuals. Pel que fa a l’impost de vehicles de tracció mecànica cal destacar la bonificació del 75% per a vehicles classificats com a zero emissions o com a ECO, segons el registre de vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) en funció de les emissions. Es mantenen les bonificacions en l’ICIO per a rehabilitacions al centre històric; per façanes i cobertes; per rehabilitació de masies; per a sistemes d’aprofitament tèrmic, i per a l’adequació de locals per activitats i serveis de nova creació.

S’han aplicat, també, canvis normatius amb l’adaptació de la llei de residus i que implica una modificació a les ordenances fiscals. De la mateixa manera, cal destacar que no augmentarà la taxa d’escombraries ni s’aplicarà l’índex de preu de consum (IPC).  

El ple també va tractar altres punts com l’increment retributiu addicional del personal per l’any 2022, una modificació de crèdit, la modificació del POUM per la correcció de límits de sòl urbà a Els Escorials o l’aprovació de la contractació d’emergència de l’enderroc de l’edifici situat al Carrer Església, 33 ‘Cal Muntada’.

Precs i preguntes de l’oposició

El portaveu de Junts per Cardona, Joan Jané, va traslladar algunes peticions ciutadanes com ara l’estat de les llums del Parc del Camí Nou o l’augment de brutícia a la via pública a causa dels coloms. El portaveu de Junts també va insistir per la retransmissió en directe dels plens municipals i va demanar al govern municipal per una previsió i un pla específic d’habitatge i serveis per a totes les persones que puguin arribar a venir davant l’augment de teixit empresarial gràcies a la consolidació del Polígon La Cort II.

El portaveu del PSC, Ferran Verdejo, en el seu torn de paraula, va traslladar al ple algunes qüestions vinculades amb la neteja viària de la vila i del sistema de recollida ‘porta a porta’. Verdejo també va demanar per l’estat del procés de participació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos municipals de l’any vinent i per la convocatòria del patronat de la Fundació Cardona Històrica.

Arxivat a: TAXES I IMPOSTOS   CARDONA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]