L'espàrring amb gossos
Espàrring és un concepte anglès que significa "combat".
L'espàrring amb gossos.

TENDÈNCIES / Eva Remolina / AMIC   
16/10/2022 18:05
Malhauradament aquestes pràctiques il.legals que es duen a terme amb gossos, no tenen més objectiu que el simple plaer o la fi econòmica. Aquestes baralles clandestines han estat denunciades de manera contínua per entitats animalist i no són una cosa nova, sinó que és una activitat habitual que se celebren des de fa molt temps en algunes cultures.

Per a dur-les a terme, s'han hagut d'ensinistrar prèviament als animals, sotmetent-los a tota mena d'aberracions i maltractaments com: pallisses, cops, burxades, subministrament de drogues, esteroides o hormones, dietes especials (o per contra deixar-los sense menjar,...) mentre que alhora, se'ls obliga a fer exercicis físics intensos com córrer durant una hora per la sorra de la platja o més de vuit hores per tota mena de terrenys, pujar i baixar escales repetidament o penjar-se de la mandíbula d'un pneumàtic de cotxe el màxim temps possible, tot per a augmentar la resistència, la mossegada i la força.

Aquests gossos se solen aconseguir bé mitjançant l'adopció en centres d'acolliment o són robats directament del carrer o en els mateixos domicilis, aprofitant les distraccions dels seus propietaris. Si la vida i el destí d'aquests gossos és atroç (cal recordar que a més dels maltractaments, un dels dos gossos de la baralla sempre acaba morint), la sort que corren els gossos denominats "carnada" són encara pitjors. Són gossos, normalment de grandària petita o mitjana que s'usen com a "esquer" per als gossos que més tard competiran.

Arrestar als infractors sol ser complicat, perquè les baralles solen realitzar-se en naus o edificis de la perifèria i està molt controlat el seu accés. Per això, l'única cosa que podem fer, és denunciar a les autoritats davant qualsevol indici de maltractament animal o si sospitem d'aquesta mena d'accions.

Arxivat a: GOSSOS  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]