Reconeixament a la trajectòria vital de l'activista veïnal Joaquín Vizcaíno
Manresa ha celebrat , a l'Auditori Plana l’Om, l'acte institucional del Dia Internacional de les Persones Grans. Durant l’acte s'han inaugurat les Aules de les Persones Grans, amb una ponència del periodista Josep Playà sobre els nous llenguatges de la comunicació del segle XXI.
Reconeixament a la trajectòria vital de l'activista veïnal Joaquín Vizcaíno. Foto: AJM

MANRESA / Redacció/Sergi Vàzquez   
01/10/2022 21:54
L’Auditori Plana de l’Om de Manresa ha acollit  una nova edició de l’acte institucional del Dia Internacional de les Persones Grans, durant el qual s’ha fet entrega del 8è Premi del Consell Municipal de les Persones Grans, que ha estat atorgat, a títol pòstum, a l’històric activista veïnal Joaquín Vizcaíno Grima, que va morir el juliol passat a l’edat de 81 anys.

Vizcaíno va néixer a Guadix (Granada) l’any 1940 i va arribar de petit a Manresa. Va ser fundador i president de l'Associació de Veïns del Xup, entitat on va estar actiu fins que el van acompanyar les forces. Va ser sindicalista i membre del Comitè Local del PSUC de Manresa. Segons el jurat que li ha atorgat el premi, “Joaquín Vizcaíno va ser un lluitador incansable per les llibertats i els drets polítics, sindicals, veïnals, socials i nacionals de la classe treballadora”.

El premi ha estat recollit pel seu fill, Joaquín Vizcaíno, que ha agraït, en nom de la família, la recepció d'aquest guardó anual, de caràcter honorífic, que reconeix públicament la trajectòria de  persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat.

Vizcaïno s’afegeix així a les persones guanyadores de les set edicions anteriors del premi: Joan Cals Torres (2015); Pepita Subirana Badia (2016); Jordi Masfret Costa (2017); Agustí Perramon Prunés (2018); Sussi García i Soldevila (2019); Premi col·lectiu al moviment voluntari ciutadà (2020); i Josep Maria Ballonga i Carol (2021).

Inauguració de curs de les Aules de les Persones Grans

L’acte de commemoració s’ha iniciat amb el parlament de Fina Dordal Pujadas, presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, que ha donat pas a la inauguració dels curs 2021-2022 de les Aules per a les Persones Grans, amb una xerrada titulada Els nous llenguatges de la comunicació del segle XXI, a càrrec del periodista i assagista Josep Playà Maset.

Després de l'emotiu lliurament del premi del Consell Municipal de les Persones Grans a la família de Joaquín Vizcaino, la regidora delegada d’Infància, Joventut i Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Maria Ortega Juncosa, que presidia l’acte, ha fet el parlament de cloenda.

L’acte ha finalitzat amb actuació de dansa inclosa en el projecte Art k’suma, a càrrec de Laura Isanta Soler i Jaume Garriga Carbonell. Art k’suma és un projecte de l'Ajuntament que va néixer el 2012 amb la voluntat de promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents i, si és el cas, disciplines diferents. Es proposa que artistes de menys de 35 anys treballin amb d’altres de més de 65 anys, en una interpretació conjunta de la realitat de la ciutat, i que comparteixin l’experiència de gestionar i compartir un projecte artístic comú. Enguany la dansa ha estat l’eix d’aquest projecte artístic intergeneracional. L’acte institucional celebrat aquest vespre és una de les principals activitats de la programació del Dia Internacional de les Persones Grans que se celebra a Manresa aquest mes d’octubre.  

Arxivat a: GENT GRAN   MANRESA  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]