La història sanitària de Navarcles recollida en el nou llibre del Dr. Armand Rotllan
La medicina a Navarcles vol apropar als lectors els aspectes sociosanitaris més rellevants de la població d’aquest municipi bagenc d’abans de la Guerra Civil, tot analitzant la topografia mèdica de Navarcles del metgeAnicet Gresa, una visió extraordinària de les condicions de vidaecològiques i socioculturals de la població d'aquell temps.
La història sanitària de Navarcles recollida en el nou llibre del Dr. Armand Rotllan.

NAVARCLES / Redacció/Sergi Vàzquez   
13/09/2022 11:50
L’editorial manresana Zenobita edicions publica La medicina a Navarcles. Anàlisi de la topografia mèdica de Navarcles del metge Anicet Gresa de Mirambell (1892-1942), del Dr. Armand Rotllan. Després de publicar Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX, i Topografia mèdica de Talamanca, també amb Zenobita edicions, el Dr. Rotllan s’endinsa ara en la història sanitària del municipi de Navarcles, a la vegada que fa un reconeixement al reconegut metge Anicet Gresa de Mirambell, que va dedicar una dècada de la seva trajectòria professional a millorar la salut i la vida de la població de Navarcles, així com en altres municipis bagencs.

Entre les pàgines d'aquesta anàlisi s’hi exposen documents i informació de gran valor històric que transporten els lectors a la vida, des d'un punt de vista sanitari, al Navarcles d'abans de la Guerra Civil i que els ajuda a entendre quin era el dia a dia dels habitants d'aquest municipi. “No cal ser professional sanitari per captar i valorar la importància de la feina que varen fer aquests metges per millorar l’assistència i les condicions de salut dels seus convilatans. Escriure la pròpia història contribueix a enfortir l’autoestima i més, si aquesta és brillant”, apunta en el pròleg el Dr. Jaume Padrós Selma, president del Col·legi de Metges de Barcelona.

Arxivat a: NAVARCLES   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El congrés ACUSTICAT aposta per posar zones lliures de soroll a l’abast de la ciutadania
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]