Convocatòria dels ajuts destinats a fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric
Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre. Els ajuts van destinats a activar l’obertura d’establiments nous i també a impulsar negocis ja existents amb la voluntat d’evitar que hagin de tancar.
Els ajuts van destinats a activar l’obertura d’establiments nous i també a impulsar negocis ja existents.

MANRESA / Redacció/ Sergi Vázquez  
10/08/2022 12:08
L’Ajuntament de Manresa, a través del Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM), ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric, concretament els barris Remei, Escodines i Barri Antic. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre.

Els ajuts —que es divideixen en tres línies— van destinats a activar l’obertura d’establiments nous i també a impulsar negocis ja existents amb la voluntat d’evitar que hagin de tancar. L’import total a percebre, amb independència de les línies a les quals s’hagi presentat, serà de 3.000 euros. Podeu presentar les sol·licituds en aquest enllaç

Hi ha tres línies:

Ajut per inici d’activitat: El concepte subvencionable serà la formalització d’un contracte d’arrendament o d’un dret d’ús d’immobles, situats dins del Centre Històric, els quals estiguessin anteriorment desocupats, per al desenvolupament d’una nova activitat econòmica. Els beneficiaris/àries serà la persona titular de la nova activitat econòmica, que sigui emprenedora i que vulgui iniciar un projecte empresarial o negoci al centre Històric de Manresa. A més, la nova activitat econòmica haurà d’haver-se iniciat a partir del dia 1 d’octubre de 2021 (dia 1 inclòs). La quantia de la subvenció equivaldrà a la renda de tres mensualitats (exclòs l’IVA i l’IRPF), amb un topall màxim de 5,00 €/m2 mensuals.  

Ajut per realització d’obres: Els conceptes subvencionables seran les inversions per obres de reforma i adequació del local situat al Centre Històric, on s’allotgi una nova activitat econòmica, en especial les que facin referència a eficiència energètica, mobilitat, patologies estructurals greus, seguretat i accessibilitat, millora de façana o ampliacions, entre altres. Els beneficiaris/àries serà la persona promotora de l’obra, tant si es tracta del/de la propietari/ària de l’immoble com del titular de l’activitat. A més, la inversió mínima subvencionable haurà de ser de 2.000 euros, disposar del corresponent permís municipal d’obres i que al local hagi començat una nova activitat econòmica a partir del dia 1 d’octubre (dia 1 inclòs). La quan tia serà l’import equivalent al 75% de la inversió acreditada.

Ajut per traspàs de negocis preexistents: El concepte subvencionable serà la formalització de la transmissió d’una activitat en funcionament al Centre Històric, entre la persona empresària i la persona reemprenedora. Els beneficiaris/àries serà la persona reemprenedora que mitjançant la formalització d’un traspàs doni continuïtat a un projecte empresarial o negoci instal·lat al Centre Històric. A més, aquest traspàs s’ha d’haver produït a partir del dia 1 d’octubre de 2021 (dia 1 inclòs). La quantia en el cas que l’activitat s’allotgi en règim d’arrendament del local, equivaldrà a la renda de tres mensualitats (exclòs l’IVA i l’IRPF), amb un topall màxim de 5,00 €/m2 mensuals. 

Per a més informació podeu consultar la web Ajuts Centre Històric 2022. Per a qualsevol consulta o dubte us podeu posar en contacte amb CEDEM, Centre de Desenvolupament Empresarial, a través d’aquest correu electrònic cedem@ajmanresa.cat. A l’assumpte del correu especifiqueu el següent: “Ajudes negocis CH”.

Arxivat a: CENTRE HISTORIC   MANRESA 
 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):S'inicia l'enderroc de la resclosa de la riera de Rajadell
El concert Pòrtic de la Fira Mediterrània omple al Kursaal
Gaudint dels 'Esmorzars Modernistes' amb una visita per la ciutat
Llibre "Camí de Papallona" de l'autora Eva Roig
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]