Santpedor aprova les bases d'una línia d'ajuts per als titulars de vehicles clàssics
El Ple ordinari de juliol de l'Ajuntament de Santpedor, reunit a la Capella de Sant Andreu, ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per als titulars de vehicles inscrits al padró de l'impost de vehicles de tracció mecànica de Santpedor que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys, no estiguin destinats a la circulació habitual i que estiguin inscrits a una associació de vehicles clàssics i que actualment no compten amb cap bonificació fiscal. Les bases s'han aprovat amb els vots a favor d'ERC, Junts per Santpedor (JxS) i Progrés Municipal (PM) i l'abstenció de la CUP.
Santpedor aprova les bases d'una línia d'ajuts per als titulars de vehicles clàssics. Foto: AJSP

SANTPEDOR / Redacció/Sergi Vàzquez   
14/07/2022 14:45
Amb aquesta línia d'ajuts es preveu donar resposta als propietaris de vehicles clàssics, que paguen l'impost de vehicles de tracció mecànica però que en fan un ús esporàdic i de col·leccionisme i que actualment no compten amb cap bonificació. Amb aquestes bases es fixen els criteris per a regular el procediment de sol·licitud, tramitació i concessió d'aquests ajuts.

Altres temes del Ple de juliol

Santpedor ha aprovat la xifra de 7.612 habitants (3.778 homes i 3.834 dones) al padró municipal d'habitants en data 1 de gener de 2022. El dictamen ha comptat amb els vots a favor d'ERC, JxS i PM i l'abstenció de la CUP. El Ple ha aprovat per unanimitat les festes locals del municipi per a l'any 2023, que seran el dilluns 12 de juny (Festa Major) i el dimecres 26 de juliol (Santa Anna).

El Ple de juliol ha aprovat de manera unànime el conveni amb el Consell comarcal del Bages per a la cessió d'ús de l'explotació de la Capella de Cal Clarassó, habilitada com a oficina de turisme amb el cofinançament de fons europeus (FEDER 2014-2020). Aquest conveni estableix el compromís de l'Ajuntament de Santpedor de donar compliment a les obligacions de gestió de l'equipament, el manteniment de l'espai, assumir les despeses i responsabilitats derivades de l'explotació de l'espai i vetllar pel seu bon ús, entre d'altres.

Santpedor també ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona per a la gestió integrada de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas a la Xarxa de Biblioteques Municipals. I és que l'entrada en vigor de la Llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic modifica la regulació legal dels convenis interadministratius establint l'obligatorietat d'incloure-hi un termini de vigència de com a màxim quatre anys, i per aquests canvis normatius fan necessària l'aprovació d'un nou conveni amb la Diputació, tot i haver-ne signat un l'any 2002.

El Ple de l'Ajuntament també s'ha mostrat unànime amb l'aportació del municipi de Santpedor a la Mancomunitat de municipis del Bages per al Sanejament destinada a cobrir el dèficit d'explotació corresponent a l'exercici 2020. L'Assemblea General de la Mancomunitat va aprovar l'aportació per part dels municipis integrants destinada a cobrir el dèficit d'explotació corresponent al 2020 xifrat en un total de 98.522,94€ i distribuït d'acord amb el volum d'aigua consumit per cada municipi. En el cas de Santpedor, l'aportació és de 8.790,49€.

El Ple de juliol ha aprovat inicialment un expedient de modificació de crèdit amb càrrec al romanent de tresoreria de suplement de crèdit i crèdit extraordinari per a despeses generals per un total de 48.189,99€. La modificació de crèdit ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de la CUP i PM.

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat ratificar dos decrets d'Alcaldia. Per una banda l'aprovació del Pla de seguretat i salut del contracte d'obres d'urbanització complementària del Mirador de Montserrat (fases 2, 3, 4, 5 i 6), que ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició. Per altra banda, l'adhesió a la primera pròrroga de l'acord marc de subministrament d'energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya, que també ha aprovat la contractació del subministrament d'energia elèctrica dels punts de subministrament de titularitat de l'Ajuntament de Santpedor i que ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC, JxS), els vots en contra de la CUP i l'abstenció de PM.

El Ple de juliol ha donat llum verd a nomenar l'Alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, com a representant de l'Ajuntament de Santpedor al Consell d'Administració d'Aigües de Manresa SA en qualitat de vocal. Els estatuts de la companyia disposen que entre els consellers hi haurà un representant dels ajuntaments accionistes diferents del de Manresa i la persona nomenada actuarà en representació de tots ells. El dictamen ha comptat amb els vots a favor d'ERC, JxS i PM i l'abstenció de la CUP.

Una moció de condemna als fets ocorreguts a la tanca del Marroc amb Espanya i una per afrontar les onades de calor a l'exterior

El  Ple ordinari de juliol ha aprovat una moció per condemnar els fets ocorreguts el 24 de juny a la tanca del Marroc amb Espanya, a proposta de Santpedor amb els refugiats, Càritas i Proide Bages i presentada pel grup municipal d'ERC. La moció aprova que l'Ajuntament de Santpedor i els partits polítics amb representació al Ple trenquin el silenci i condemnin els fets i que l'Ajuntament demani una investigació dels fets ocorreguts a Melilla. La moció s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups.

El Ple de juliol no ha aprovat una moció de mesures per afrontar les onades de calor a l'exterior, presentada pel grup municipal de la CUP. Les mesures proposades anaven en relació a la gratuïtat de les piscines municipals durant períodes d'alerta per onades de calor i algunes millores a les fonts públiques del poble, entre d'altres. El dictamen ha comptat amb els vots a favor de la CUP i PM i els vots en contra d'ERC i JxS. 

Arxivat a: SANTPEDOR   BAGES  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Manresa inicia els actes d'homenatge a Lluís Calderer amb èxit
El Servei Especialitzat d’Atenció a la Vellesa del Bages es reforça
S’ajorna la votació de l’Ordenança de convivència ciutadana
Programa per acompanyar els pacients de cirurgia d’espatlla
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]