L’Institut Cal Gravat celebra una exitosa vetllada operística
El passat dimecres 15 de juny, els alumnes de l’Aula d’Arts de l’Institut Cal Gravat van protagonitzar una vetllada operística dedicada a dues figures cabdals del panorama líric: Giuseppe Verdi i Josep Mestres Cabanes.
L’Institut Cal Gravat celebra una exitosa vetllada operística.

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
17/06/2022 14:39
Durant el tercer trimestre del curs escolar, els estudiants de 4t d’ESO d'Història de l’Art han descobert el món de l'òpera a partir de diverses projeccions a l’aula i de l'assistència a l’assaig general d’un espectacle al Gran Teatre del Liceu. Com a projecte de final de curs, es van centrar a estudiar l'òpera Aida de Giuseppe Verdi a partir de la producció escenogràfica realitzada per Josep Mestres Cabanes, il·lustre pintor i escenògraf manresà. A fi de conèixer de primera mà els treballs dels decorats elaborats per Mestres Cabanes, els joves estudiants van visitar els esbossos i els teatrins d’aquesta òpera conservats al Museu Comarcal de Manresa.

El passat dimecres, a la Biblioteca de l’Institut Cal Gravat, els estudiants van presentar una vetllada que va comprendre la projecció de diverses escenes de l'Aida enregistrada al Gran Teatre del Liceu amb els decorats de Mestres Cabannes. La projecció de l’òpera es va complementar amb les explicacions dels alumnes, la visualització d’un breu documental sobre Mestres Cabanes i una exposició fotogràfica dels esbossos i els teatrins operístics d’aquest pintor manresà.

Després de donar la benvinguda al públic que omplia la sala, els alumnes de l’Aula d’Arts van posar en valor les figures de Giuseppe Verdi i de Mestres Cabanes amb un breu semblant biogràfic. Seguidament, es va procedir a la projecció de diferents escenes d’Aida corresponents amb els diversos quadres escenogràfics elaborats per Mestres Cabanes. Tant les intervencions dels alumnes com les projeccions audiovisuals van ser aplaudides intensament per l’auditori. A l’entreacte, es va oferir una copa de cava i un petit refrigeri als assistents, gentilesa de l'Associació de Famílies de l’Institut. L’acte va aplegar més de mig centenar de persones, entre els quals aficionats a l'òpera i familiars de l’alumnat de Cal Gravat. Per tal d’immortalitzar aquesta grata vetllada, en acabar, es va realitzar una foto de família al vestíbul del centre educatiu.

Arxivat a: CAL GRAVAT 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]