Els joves dels Comuns es reuneixen amb Meandre
L'Ajuntament de Manresa encara no ha donat resposta a la petició formal de desenvolupar una Assemblea Jove pel Clima, enregistrada formalment fa més d'un mes per part de la formació política juvenil.
Els joves dels Comuns es reuneixen amb Meandre.

POLÍTICA / Redacció/Sergi Vàzquez   
15/06/2022 08:09
Els joves dels Comuns de Manresa han encetat un seguit de reunions amb entitats veïnals, socials i ecologistes de la Catalunya Central per tal d'organitzar-se conjuntament i impulsar propostes concretes en matèria de justícia climàtica. Aquesta estratègia neix després que l'Ajuntament de Manrea porti més d'un mes sense donar resposta a la petició formal de celebrar una Assemblea Jove pel Clima.

Un informe recent de l'Institut de Salut Global assenyala que Manresa és una de les ciutats de l'Estat on es concentren més morts per pol·lució. "La situació és crítica i no ens podem quedar de braços plegats. Necessitem un Ajuntament proactiu que impulsi mesures per fer front a la contaminació i l'emergència climàtica", afirma Laura Oliva, coordinadora de Joves de Manresa en Comú.

Amb aquesta lògica, els joves dels comuns es van reunir el passat divendres al casal de les Escodines amb l'entitat ecologista de Meandre, referent en la comarca del Bages i que actualment lluita contra l'aprovació del parc eòlic de Castellfollit. En aquesta reunió, els joves dels comuns van manifestar el seu malestar respecte la manca de mesures valentes en matèria ecologista per part del govern i van compartir amb l'associació algunes mesures que servirien per impulsar polítiques eficaces.

Ambdues organitzacions van remarcar la necessitat d'impulsar mesures valentes en l'àmbit de mobilitat amb la urgent necessitat d'anticipar-se a l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions, que afectarà tot el trànsit rodat de la zona i serà obligatòria a partir del 2023. Les entitats van acordar seguir treballant conjuntament per tal de plantejar accions conjuntes de mobilització i sensibilització ciutadana i donar suport als objectius de l'entitat ecologista.

Les joventuts del partit, que ja tenen previst trobar-se amb altres entitats, emplacen novament a l'Ajuntament de Manresa a convocar una assemblea oberta a la gent jove per participar, expressar-se i fer propostes en l'àmbit d'ecologisme. Reafirmen que la crisi climàtica, és també una crisi de salut i que és una qüestió transversal que s'ha d'abordar més enllà dels colors polítics.

Arxivat a: MANRESA EN COMÚ   POLÍTICA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]