Aigües de Manresa ha estat guardonada amb el premi Asepeyo Antoni Serra Santamans
El premi és pel treball conjunt portat a terme entre el comitè de Seguretat i Salut i l’empresa per al canvi de vestuari laboral d’alta visibilitat.
Aigües de Manresa ha estat guardonada amb el premi Asepeyo Antoni Serra Santamans.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
19/05/2022 21:53
S’ha portat a terme la Xa edició dels Premis Asepeyo Antoni Serra Santamans a les millors pràctiques preventives, en un acte al Museu Marítim de Barcelona, on hi ha assistit la directora d’organització, Esther Costa, la tècnica de Seguretat i Salut de l’empresa, Marta Sabater i el representant dels treballadors al Comitè de Seguretat i Salut, Jordi Téllez. L’acte ha reunit als 15 finalistes i als 15 guardonats d’entre 103 propostes que es van presentar.
 
Premi a la millor contribució preventiva de la representació institucional de treballadors i empresaris
 

El reconeixement premia la iniciativa de l’empresa i el comitè de seguretat i salut de buscar una solució a través del vestuari, per reduir el nombre d’accidents laborals i baixes provocades per les picades de vespa. Es va portar a terme un estudi amb el qual es va veure que la part groga de l’uniforme atreia a un gran nombre d’insectes, sobretot en la part del coll i la cara, i es van començar a buscar alternatives per canviar-la, mantenint en tot moment la seva funció de seguretat. Mitjançant diverses proves de funcionament que complissin els requisits de seguretat i a la vegada l’objectiu que es perseguia, es va arribar a un model consensuat del qual es va haver de fer l ‘homologació. El model de vestuari és el que llueixen actualment, amb la part superior de color blau i la franja groga a la part inferior. Aquest nou model ha permès reduir considerablement el nombre d’accidents laborals per picades.

Premis Asepeyo Antoni Serra Santamans
 
L’activitat preventiva és l’objectiu que Asepeyo assumeix des del mateix moment en que s’implanta la Llei General de la Seguretat Social, entenent que la millor manera d’actuar en els accidents de treball i les malalties professionals és la prevenció. Els premis tenen com a objectiu reconèixer i premiar a aquelles empreses associades a Asepeyo que hagin destacat per les seves accions en matèria de prevenció de riscos laborals.
 

Arxivat a: AIGUES DE MANRESA  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]