La nova norma sobre la sal agafa els forners més preocupats per l’encariment del gas i la farina
Els preus de les matèries primeres han escalat un 30% i alguns negocis han vist triplicada la factura energètica.
La nova norma sobre la sal agafa els forners més preocupats per l’encariment del gas i la farina.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
16/04/2022 17:30
La nova normativa que retalla la quantitat de sal que pot portar el pa ha agafat molts forners en un moment on les seves preocupacions se centren en l’escalada del preu de l’energia i de productes bàsics com la farina. Segons avisa el Gremi de Flequers, alguns ingredients van encarir-se l’any passat un 30%. Cas a part és el de la llum i el gas, que han encadenat rècords històrics en plena guerra d’Ucraïna. Molts negocis afirmen que encara no han repercutit l’encariment en el preu final a què cobren les barres, però no descarten fer-ho si la situació no millora abans de l’estiu. Des de la patronal de la indústria del pa i la brioixeria diuen estar acostumats als canvis normatius i prometen que ja feien servir menys sal des de fa anys.

Tot i els dubtes que ha generat la nova norma sobre la sal, que fixa en 1,66 els grams que hi pot haver en cada 100 grams de pa, des del gremi avisen que el problema del sector és avui el preu de la llum. “L’energia ens afecta molt, ja ens ha afectat, i ens afectarà més”, avisa el president del gremi barceloní, Jaume Bertran.

Pel que fa a la nova normativa, que va entrar en vigor a principis d’abril després d’anys de moratòries, Bertran apunta que molts forns ja fa temps que apliquen voluntàriament una reducció de la quantitat de sal que fins fa uns dies era només una “recomanació”.

En el seu cas, alerta que el que provoca més preocupació als treballadors del pa és l’encariment de l’energia. En aquest sentit, avisa que aquesta escalada suma dificultats a moltes fleques que ja van sortir molt perjudicades de la crisi del coronavirus, especialment aquelles que més depenien de la restauració o del subministrament a escoles i hospitals.

A alguns obradors, malgrat això, reconeixen certa incomoditat per una nova normativa que els obliga a canviar les receptes. Temen que pugui fer variar el sabor d’un producte que els darrers anys ja s’ha hagut d’adaptar als gustos canviants dels consumidors, que cada cop volen més pans “especials”, menys processats i més saludables.

Arxivat a: GAS I FARINA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



La Festa Intercultural torna a omplir la plaça Sant Domènec
La Universitat Catalana d'estiu de Manresa clou una nova edició
S'incorporen catorze nous professionals de medicina familiar i comunitària
Solsona amplia les opcions subvencionables
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]