Sant Vicenç de Castellet augmenta les bonificacions de les plusvàlues
L’Ajuntament aprova l’actualització de l’ordenança fiscal que introdueix bonificacions en els casos dels descendents i ascendents de primer grau i adoptants
Sant Vicenç de Castellet augmenta les bonificacions de les plusvàlues. Foto: SVC

ST. VICENÇ / Redaccio/ Sergi Vazquez  
06/04/2022 14:50
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha augmentat les bonificacions de les plusvàlues tot i preveure perdre el 53% de la recaptació d’aquest impost a conseqüència de la nova llei estatal. El consistori ha aprovat l’actualització de l’ordenança fiscal amb l’aplicació d’unes bonificacions per als casos de descendents i ascendents de primer grau (fills i filles i pares i mares) i adoptants “amb la voluntat d’evitar les situacions que considerem més injustes”, explica l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado. El consistori calcula que aquest any deixarà d’ingressar més de 130.000 euros per la nova llei estatal, que limita la recaptació dels ajuntaments de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, “una situació que ens posa en una situació límit i que obliga a reformular el finançament i les competències dels ajuntaments”, afegeix Delgado.

Percentatge de bonificació

Depenent del valor cadastral del sòl s’estableixen diferents percentatges de bonificació. Els valors iguals o inferiors a 10.000 euros tindran un descompte del 75%, els valors d’entre 10.001 i 20.000 euros tindran una bonificació del 50%, els valors d’entre 20.001 i 50.000 del 30% i els valors superiors a 50.000 euros tindran un descompte del 25%. L’Ajuntament manté la bonificació de la plusvàlua del 95% en els casos de viudetat, vigent des del principi de la legislatura actual, una novetat també de l’actual Govern local.

Amb la nova legislació estatal (Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març) només hauran de pagar les plusvàlues aquelles persones propietàries que obtinguin un benefici de la venda d’un immoble. En paral·lel, la revisió cadastral també beneficiarà aquelles persones que hagin de pagar la plusvàlua perquè s’han actualitzat els valors cadastrals, que dataven del 2008, en ple boom immobiliari.

Arxivat a: SANT VICENÇ   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]