Alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en producció agroecològica de l’Escola Agrària de Manesa han compartit el seu coneixement amb estudiants de cinquè de primària de l’escola Oms i de Prat, en una jornada conjunta que s’ha celebrat a la finca de Can Poc Oli. La jornada forma part d’un projecte de recerca que porten a terme des de l’Oms i de Prat i que es presentarà el proper mes de juny al XI Congrés de petits i joves científics de Catalunya. El projecte investiga si Manresa podria esdevenir una ciutat sostenible i autosuficient a partir de la pròpia producció en el sector primari.
L’Escola Agrària de Manresa és, conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, el Camp d’Aprenentatge del Bages i altres agents, una de les entitats que col·labora i assessora els alumnes per tal que puguin portar a terme la seva recerca. En la jornada d’avui, els alumnes de primària s’han dividit en petits grups i han portat a terme diferents activitats guiades pels propis alumnes de l’Escola Agrària. Entre altres, han après a reconèixer els cultius, a classificar-los per famílies botàniques, a distingir les males herbes, a fertilitzar, a conèixer diferents arbres fruiters, a saber per a què serveixen els diferents tipus de maquinària agrícola, etc. També han pogut escoltar una xerrada sobre la producció ecològica i visitar els diferents espais de la finca de Can Poc Oli.
Comunicació al Congrés de petits i joves científics de Catalunya
Els resultats d’aquesta recerca es presentaran al XI Congrés de petits i joves científics de Catalunya, que se celebrarà el proper mes de juny a Barcelona. El projecte continua un estudi iniciat el curs passat per l’escola Oms i de Prat a l’entorn de la dieta planetària sostenible. Paral·lelament a la recerca de camp a Can Poc Oli, els nois i noies estan fent un estadístic de les terres d’horta de Manresa i els cultius ecològics per entendre la realitat que els envolta. Després de l’obtenció de les dades i la interpretació de les mateixes, juntament amb l'assessorament dels especialistes i entitats, es farà una anàlisi dels mercats locals a través de l'observació dels productes que es venen, enquestes als consumidors, i entrevistes dels pagesos locals, amb l’objectiu de la informació i intentar respondre la pregunta inicial. |