Una multitud acompanya els artistes de l’Art de Viure
Les obres de l’exposició 100% Singulars estan a la venda i es podran veure durant tot aquest mes, amb cita concertada.
Una multitud acompanya els artistes de l’Art de Viure. Foto: AMPANS

SOCIETAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
18/03/2022 13:28
L’exposició arriba directament de la Sala Parés de Barcelona i recull les col·leccions d’obres de 16 finalistes del concurs de capses de xocolates Casa Dalmases, de les quals 7 són de creadors de l’Art de Viure, el projecte de la Fundació AMPANS. Són Ruben Romero, Marta Pérez, Pol Martinez, Manuel Ruiz, Júlia Guilà, Alex Juárez i Mohamed Gardash, les obres dels quals van ser admirades pels centenars de persones que ahir van acudir a la cita, la primera exposició que es pot veure a la galeria i taller L’Art de Viure d’AMPANS.

L’objectiu principal de L’art de viure és proporcionar els mitjans i els suports adequats a persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental que volen experimentar el seu talent i capacitats en el terreny de l’art. Descobrir-lo, potenciar-lo i posar-lo en va­lor dins la societat, forma part de la missió d’aquest projecte que va començar el 2019. Al taller d’art d’AMPANS, les persones desenvolupen el seu talent artís­tic, experimenten, aprenen i s’expressen a tra­vés de l’art. Les educadores del projecte tenen formació en il·lustració i disseny gràfic, i la metodologia de treball que desenvolupen respecte, de forma escrupolosa, l’estil particu­lar de cada artista. L’art que es produeix al taller té una gran força visual, és una via d’expressió dels artistes que hi participen, i desprèn autenticitat i sinceritat.

Les obres finals realitzades al taller són fidels a l’estil de cada artista, originals i inèdites, amb una tècnica acurada i com­petent. Considerades dins del gènere d’art outsider, les obres de l’Art de Viure estan a la venda i es poden visitar a la galeria d’art que hi ha al mateix taller d’AMPANS, al carrer Bernat Cabrera 10-14 de Manresa.

L’exposició que es pot veure aquests, 100% Singulars, mostra les creacions de 16 artistes que van resultar guanyadors d’un concurs per il·lustrar les capses de xocolata Casa Dalmases. Art Singular és un projecte de la Fundació Josep Santacreu per donar a conèixer i posar en valor l’art que desenvolupen projectes socials com el d’AMPANS. En aquesta exposició, a més de les obres dels artistes de l’entitat, es poden veure les creades als tallers d’art d’Estímia, Associació Alba, Fundació Catalana Síndrome de Down i Fundació Catalana de Paràlisi Cerebral.

L’alcalde de Manresa Marc Aloy Guàrdia, acompanyat d’Eva Calatayud,  directora de la Fundació Josep Santacreu i del projecte Art Singular, l’artista i Premi Bages de Cultura 2021, Roser Oduber, el director d’AMPANS Toni Espinal, i l’equip de professionals i artistes de l’Art de Viure, van participar a l’acte d’inauguració de la mostra, que també va comptar amb una actuació musical de la cantant de Gironella, Anna Ferrer.

Arxivat a: ART DE VIURE   AMPANS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]