Accelerar la resposta del continent Europeu enfront del canvi climàtic
El centre tecnològic Eurecat coordina el projecte IMPETUS, que compta amb un pressupost de 14,8 milions d'euros amb l'objectiu d'accelerar la resposta d'Europa al canvi climàtic i definir accions concretes a través de mesures innovadores, amb la finalitat de contribuir a l'adaptació climàtica i avançar per a aspirar a ser el primer continent climàticament neutre per a 2050.
Accelerar la resposta del continent Europeu enfront del canvi climàtic.

TENDÈNCIES / Tecnonews / AMIC  
13/02/2022 22:07
En aquesta línia, el projecte, en el qual a Catalunya participen també el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Girona i l'empresa Lobelia Earth, estudiarà sinergies entre les accions d'adaptació i mitigació del canvi climàtic, el suport al creixement i l'estabilitat socioeconòmica en l'àmbit regional, així com la transició de les comunitats cap a la sostenibilitat i resiliència ecològica.

"El 93% dels europeus considera que el canvi climàtic és un problema greu. Per a respondre de manera eficaç, hem d'adaptar les nostres accions i estratègies polítiques a les noves situacions climàtiques. Necessitem comprendre millor quan i com actuar en una transició cap a una economia verda", subratlla el coordinador tècnic del projecte IMPETUS i investigador de la Unitat d'Intel·ligència Artificial Aplicada d'Eurecat, Aitor Corchero.

D'acord amb el director de la Unitat d'Aigua, Aire i Sòls d'Eurecat, Xavier Martínez Lladó, "en el context actual d'emergència climàtica, és imprescindible elaborar estratègies d'adaptació i mitigació a llarg termini, que contribueixin a transformar el model econòmic i a potenciar la qualitat ambiental, així com involucrar als ciutadans en aquest procés".

El projecte IMPETUS "permetrà establir espais de dades virtuals en diferents regions europees per a involucrar a totes les parts interessades en el traçat d'estratègies i accions contra el canvi climàtic. En aquest sentit, la digitalització i la intel·ligència artificial seran habilitadors per a compartir coneixement, informació i experiències entre les diferents regions", afirma el director de la Unitat d'Intel·ligència Artificial Aplicada d'Eurecat, Xavier Domingo.

El consorci estudiarà també solucions tècniques innovadores, basades en la naturalesa, de governança, finançament i participació pública, entre les quals destaca la creació d'un espai de dades com una xarxa interconnectada per a ajudar en el desenvolupament d'estratègies d'adaptació i mitigació al canvi climàtic.

També introduirà accions rendibles i sostenibles des del punt de vista mediambiental, econòmic i social, destinades a protegir sistemes comunitaris clau com l'aigua, l'agricultura, la pesca, la infraestructura i la salut a través de solucions escalables, dissenyades i creades amb els responsables de la formulació de polítiques, les empreses i les comunitats per a ajudar a garantir la seva implementació.

Cadascuna de les set regions bioclimàtiques d'Europa, Àrtica, Atlàntica, Boreal, Costanera, Continental, Mediterrània i Muntanyenca, albergarà una prova pilot en l'àmbit regional on es posaran a prova i ampliaran solucions innovadores. En elles, participaran equips multidisciplinaris de recerca, polítiques mediambientals, indústria i societat civil, que abordaran els desafiaments d'aquestes regions. El projecte és finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, dins de la convocatòria del Pacte Verd (Green Deal), i compta amb un consorci que està format per 32 socis de 9 països europeus.

Arxivat a: CANVI CLIMATIC  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]