El CFP busca joves i empreses
Els aprenents, que es formaran treballant a l’empresa, tindran el salari subvencionat durant un any.
El CFP busca joves i empreses. Foto: CFP

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
14/12/2021 16:33
El Centre de Formació Pràctica busca joves i empreses que vulguin formar part del nou projecte que s’iniciarà en breu i que pretén recuperar la figura de l’aprenent en empreses industrials. El projecte permetrà que els joves es formin durant un any treballant en una empresa, amb el salari subvencionat, de manera que no suposarà cap cost per a l’empresa. Es tracta d’una bona oportunitat perquè persones joves aprenguin un ofici amb futur, a la vegada que les empreses poden conèixer nous treballadors i formar-los d’acord amb les seves necessitats. Recuperar la figura de l’aprenent ha estat una demanda històrica del teixit empresarial i molt especialment del sector industrial, que sovint té dificultats per trobar els professionals adequats.

El projecte s’inscriu en el nou programa de formació professional dual per a l’ocupació que va presentar el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) a finals de la setmana passada i que, amb una dotació de 17 milions d'euros, vol impulsar projectes formatius i de contractació per a més de 700 persones joves en sectors productius generadors d'ocupació o amb gran mancança de personal qualificat, com l'industrial, l'agroalimentari o les energies renovables.

L’objectiu d’aquest programa és qualificar a través del contracte per a la formació i l’aprenentatge a persones joves que es troben a l’atur i que en la majoria de casos no disposen d’una qualificació professional. Aquests joves rebran acompanyament i una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant 12 mesos. Un 71% de les persones joves registrades a l’atur no tenen una capacitació professional.

El projecte que desenvoluparà el CFP es portarà a terme a través d’un curs de certificat de professionalitat en Mecanització per arrencament de ferritja que es farà en modalitat dual, és a dir, que combinarà la formació a l’aula i la formació a l’empresa. Tant els alumnes com les empreses que hi participin rebran un acompanyament personalitzat mentre duri el programa.

El projecte sorgeix després que l’any 2018 el CFP participés en una prova pilot conjuntament amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Fundación Bankia por la Formación Dual, que va permetre impartir el primer certificat de professonalitat dual de tot Catalunya. L’experiència adquirida en aquell moment permet al CFP optar a aquest nou programa.

En aquests moments, el CFP està fent la selecció de les empreses candidates a participar en el projecte. La proposta és molt atractiva perquè podran contractar un treballador durant tot un any sense cap cost, ja que el salari estarà subvencionat pel programa. El programa els servirà per formar i conèixer un futur treballador, que posteriorment podran incorporar a la seva plantilla ja plenament format d’acord amb les seves necessitats.

Pel que fa als alumnes, el CFP busca joves d’entre 18 i 29 anys que vulguin aprendre Mecanització per arrencament de ferritja. Les persones interessades en el programa rebran una formació a mida prèvia abans d’entrar-hi, que els permetrà explorar el sector i assolir les competències mínimes prèvies que sol·licitin les empreses. Aquesta formació prèvia també servirà perquè les empreses coneguin les persones candidates i per tant, serà part del procés de selecció.

En la prova pilot que es va portar a terme fa tres anys, hi van paticipar 7 joves i 4 petites i mitjanes empreses del sector del metall de la comarca. El balanç que van fer-ne tant els alumnes com les empreses van ser molt positius, i en molts casos l’aprenent va quedar-se a treballar a l’empresa un cop finalitzada la formació.

Arxivat a: CFP   MANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]