El ple aprova la modificació d'ordenances fiscals per a l'any 2022
El ple municipal va aprovar en la seva darrera sessió ordinària la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2022 amb 8 vots a favor (PSC, GIIS i aiS), 1 vot en contra (regidor no adscrit) i 4 abstencions (ERC i JxS).
El ple aprova la modificació d'ordenances fiscals per a l'any 2022.

SÚRIA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
06/11/2021 14:29
En aquesta nova revisió es mantenen congelades totes les taxes i impostos municipals, tot i l’increment de la inflació. En l’elaboració d’aquesta modificació s’ha volgut fer una distribució equitativa, homogènia i proporcional de la fiscalitat tributària per tal d’assegurar el manteniment dels serveis i les despeses ordinàries.

Alguns punts destacats de les ordenances fiscals per a 2022 són els següents:

Impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM). Augmenta el percentatge de bonificació per als vehicles no contaminants. Taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres. Es prorroga la suspensió temporal d’aquesta ordenança fiscal per pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector afectat. Taxa reguladora dels serveis d’ensenyaments especials en establiments municipals. Millora tècnica de l’article sobre el règim de declaració i ingrés

El contingut d’aquestes ordenances fiscals és el mateix que l’any anterior va ser aprovat per unanimitat.

A començaments de setembre, els grups municipals van ser convidats a presentar propostes per tal de consensuar la modificació de les ordenances fiscals. D’altra banda, l’equip de govern municipal ha comptat amb l’assessorament jurídic de la Diputació per a la seva elaboració.

El ple municipal també va tractar els següents temes:

Aprovació per 9 vots a favor (PSC, GIIS, aiS i JxS), 1 vot en contra (regidor no adscrit) i 3 abstencions (ERC) de la modificació de cartipàs municipal pel que fa a la composició dels grups polítics municipals. Aprovació per unanimitat del 4t Pla d’Igualtat de Gènere a la comarca del Bages (2021-25). Aprovació per 12 vots a favor (PSC, GIIS, ERC, aiS i JxS) i 1 vot en contra (regidor no adscrit) de l’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en les següents pòlisses d’assegurances: vehicles, accidents del personal i regidors, assegurances de vida i responsabilitat civil.

Aprovació per 6 vots a favor (PSC i GIIS), 4 en contra (ERC i JxS) i 3 abstencions (aiS i regidor no adscrit) d’una sol·licitud de subvenció del programa específic de resiliència local de la Diputació de Barcelona, destinada a la construcció de l’edifici SAIAR per a la gent gran de la vila.

Arxivat a: SÚRIA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]