Augmenta prop d'un 70% el nombre de viatgers a l'Entorn de Barcelona
El total de viatgers a l'Entorn de Barcelona (província menys Barcelonès) durant els mesos d'estiu augmenta un 68,9% respecte el mateix període del 2020, malgrat no recuperar encara les xifres del 2019, segons l'Informe de balanç de l'activitat turística de l'estiu 2021 a l'Entorn de Barcelona, ​​elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Augmenta prop d'un 70% el nombre de viatgers a l'Entorn de Barcelona. Foto: DIBA

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
25/10/2021 13:17
Durant els mesos d'estiu d'enguany s'ha pogut constatar una recuperació progressiva del turisme, amb unes dades que milloren de forma clara els resultats de l'estiu del 2020 però que encara són lluny, en la majoria de casos, dels de l'estiu del 2019. L'Entorn de Barcelona és allà on la recuperació en nombre de viatgers és més alta respecte el 2020, amb un augment del 68,9 %. Aquesta i altres dades es desprenen de l'Informe de balanç de l'activitat turística de l'estiu 2021 a l'Entorn de Barcelona (província menys el Barcelonès), realitzat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

En el cas de les arribades i pernoctacions de viatgers durant els mesos de juliol i agost, l'Entorn de Barcelona ha obtingut valors significativament superiors als de l'any 2020 (amb increments per sobre del 60 % en tots els casos, com l'augment del 79,0 % en el nombre de viatgers el mes de juliol i d'un 60,8 % el mes d'agost), però no s'han arribat a recuperar les xifres del 2019.

Pel que fa al tipus d'allotjaments, els hotels protagonitzen la recuperació més significativa quant a nombre de viatgers, amb un augment del 104,2 % en el total de viatgers allotjats aquest estiu respecte el del 2020, malgrat ser també la tipologia d'establiment que encara està més lluny de les xifres d'abans de la pandèmia (-41,3%). El Maresme, en aquest cas, és la comarca amb major increment respecte el 2020 (+ 196,8 %), superant, de fet, el nombre de viatgers del 2019. Els establiments de turisme rural, amb una caiguda menys pronunciada durant el 2020 i, per tant, sense grans increments aquest any, recuperen xifres similars a les 2019 (-1%) . En el cas dels càmpings, creix un 23,8 % el nombre de viatgers en relació al 2020 i s'apropa també a dades d'estius anteriors a la covid-19 (-17,2%).

Segons la procedència dels turistes a l'Entorn de Barcelona aquest estiu, el 66,0 % provenen del mercat espanyol i català mentre que el 34,0 % ho fa des del mercat estranger. Aquest últim pràcticament triplica les dades del 2020 (un 190,5 % més), tot i que el seu pes encara està lluny del que tenia el 2019. En valors absoluts, el mercat domèstic recupera les xifres de l'estiu de 2019, fet que suposa que un de cada tres turistes provinguin mercat espanyol i català. Quant al perfil de turista, es mantenen respecte el 2020 els viatges per motiu d'oci, el vehicle privat continua sent el mitjà de transport principal per arribar a la destinació i la despesa mitjana en estada creix i se situa en 330,52 euros, tot i que encara queda lluny de la del 2019. 

Finalment, pel que fa a la situació del mercat laboral turístic, els indicadors demostren una lleugera recuperació en els sectors que formen el nucli de l'activitat turística (allotjament, menjar i begudes, i agències de viatge i operadors turístics) amb dades lleugerament superiors a les de 2020 pel que fa a nombre d'ocupats i empreses. També es registra una caiguda de les dades de l'atur en aquest sector a partir del mes de maig de 2021, concretament el juliol l'atur al sector turístic a l'Entorn de Barcelona va baixar un 18,8 %, i el mes d'agost, un 21,4 %.

Més de 600 empreses turístiques compten amb el "Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere"

Tal com apunta la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, «les empreses aposten per reinventar-se en el context de la pandèmia incorporant models de negoci sostenibles i respectuosos amb l'entorn». El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l'entorn.

Actualment, més de 600 empreses compten amb el distintiu del "Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere" (229  a la ciutat de Barcelona i 435 a 157 municipis de les 12 comarques), que reconeix aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council.

Arxivat a: VIATGERS   DIBA   TURISME  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):El BAXI Manresa no s'atura i es manté intractable a la BCL
Manresa estrena una nova zona a la vora del Cardener
L'Hospital de Sant Andreu ha ampliat la unitat d'aïllament
El Centre Excursionista Montserrat exposa pessebres
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]