Roger Mas va ser el protagonista de “Pessics de Vida”
Optimista, feliç, vital... El cantautor solsoní Roger Mas diu que vol cantar “fins que tingui un fil de veu”. Mas va celebrar a Manresa, amb pastís inclòs, un quart de segle de carrera musical. I està content perquè, segons diu, es troba al bell mig de la seva trajectòria. Acaba de publicar l’onzè àlbum ‘Totes les flors’, que ara porta de gira.
Roger Mas va ser el protagonista, d’una nova conversa del cicle “Pessics de Vida”. Foto: Salvador Redó

ACTUALITAT / Redacció/ Jordi Preñanosa  
01/10/2021 13:56
Les flors són un concepte ja recurrent en alguns dels títols d’anteriors discos. Segons el cantautor, la flor és “una metàfora de la vida, una combinació de força i fragilitat, un tornar a lluitar cada dia perquè tot valgui la pena”. El seu avi Joan li va fer agafar el “cuquet” per la música als 5 anys. “Jo imitava tot el què feia i tocava el seu mateix repertori”, recorda el cantautor. Als 12 anys comença la seva activitat com a clarinetista i saxofonista. A partir del 1994 investiga les diverses expressions musicals del món sota el mestratge de Luis Paniagua. L'any 1996, el Premi Èxit de Catalunya Ràdio representa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor.

El cantautor va explicar que, en els seus inicis, “em sentia mimat per la crítica musical. Això em posava pressió però, a la mateixa vegada, m’animava a tirar endavant quan als concerts venia poca gent”. Mas remarca que “tot i que l’esforç és bèstia” li agrada fer cançons i agraeix tot l’equip que té al seu costat. Comenta que per ser un bon cantautor cal “emoció per compartir, talent i molta dedicació”.

Mas ha estat guardonat amb més d'una vintena de premis i la seva discografia inclou els títols Les flors del somni (1997), Casafont (1999), En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (2001), dp (2003), Mística domèstica (2005), Les cançons tel·lúriques (2008), A la casa d'enlloc (2010) i Roger Mas i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona (2012). El cicle “Pessics de Vida” compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, Nació Manresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta.

Arxivat a: PESSICS DE VIDA   MANRESA  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



La diada de Sant Jordi amb un ambient primaveral a Manresa
Més de 300 joves de secundària han visitat l'exposició 'Tabac sense filtres' a l'Espai Jove Joan Amades
AMPANS entrega en mà 2.600 roses a les residències
Les entitats locals de Sant Fruitós descobreixen el nou Casal d'Entitats
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]