Els paraguaians del Segrià arriben a les residències de gent gran de la Catalunya Central
19.254 persones entre residents i professionals del Bages, l’Anoia, Osona, el Moianès i el Vallès Oriental i Occidental han rebut 4.800 kg de paraguaians en el marc de l’acció “Gràcies des del Segrià”.
Durant aquest 2021 s’han repartit 35.800 kg de productes hortícoles a residències de gent gran.

CATALUNYA CENTRAL / Redacció  
30/07/2021 13:35
El paraguaià, també conegut com a préssec pla, ha estat la fruita protagonista del “Gràcies des del Segrià”, una iniciativa dels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Salut, i Drets Socials, amb la participació del Consell de Producció Integrada.

El secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, juntament amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, han fet avui un balanç positiu d’aquesta acció solidària dels agricultors de producció integrada del Segrià que consisteix en el lliurament gratuït de fruita o hortalisses fresques de proximitat a les residències de gent gran amb l’objectiu d’agrair tant al col·lectiu de professionals com a les persones que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la COVID-19.

En aquesta ocasió s’han repartit 4.800 kg de paraguaians a les 241 residències de gent gran de 83 municipis del Bages, Osona, el Moianès, l’Anoia, i el Vallès Oriental i Occidental durant els dies 27, 28 i 29 de juliol.

El president del Consell de Producció Integrada, Antoni Escarp, i el gerent de la Residència Hotel Prudenci, Eduard Gandia, han participat també en la roda de premsa que ha tingut lloc a la Residència Hotel Prudenci de Tona.

La delegada del Govern a a Catalunya Central, Rosa Vestit, ha comentat que “avui es fa un acte de generositat, on els productors reconeixen la tasca de les residències i el que han patit, amb un producte de proximitat i d’una qualitat excel·lent”. Ha agraït la feina feta “transversalment pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el de Salut i el de Drets Socials, per posar-se tots d’acord per fer projectes com el d’avui”.

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha destacat el doble objectiu del programa “Gràcies des de”: d’una banda expressar “el respecte, reconeixement i atenció específica a les persones de més edat, que han donat tota una vida a les seves famílies i al país, amb aquest obsequi de productes alimentaris de temporada i de qualitat” i, de l’altre fer “un reconeixement a la gent que els cuida, els treballadors i treballadores, que tenen una especial sensibilitat per dedicar-se a aquesta activitat professional en un moment en què tothom ho ha passat molt malament”.

Des de la posada en marxa del “Gràcies des de” s’han repartit un total de 35.800 quilos de productes de proximitat en les diverses edicions monogràfiques. Així s’han distribuït mandarines de les terres de l’Ebre a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre; taronges, a les de Barcelona; calçots de Valls a residències de Lleida i Tarragona; carxofes del Baix Llobregat al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf, l’Hospitalet de Llobregat i Cunit; cireres del Baix Segre a l’Alt Pirineu i Aran, el Solsonès i el Berguedà; i tomacons del Maresme, al Maresme i Blanes, que es van distribuir acompanyats de 500 litres d’oli d’oliva verge extra Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana.



“Gràcies des del Segrià” s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població. En l’espai web de Salut amb fruites i verdures, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, hi trobareu més informació (receptes, activitats, evidències científiques, mites, etc.).

El balanç d’aquesta iniciativa, ha tingut lloc al jardí de la Residència Hotel Prudenci de Tona, i ha tingut l’assistència de la delegada de Salut a la Catalunya Central, Imma Cervós; la coordinadora de la Regió Social Catalunya Central del Departament de Drets Socials, Montse Tomàs; la cap de servei de Coordinació i Gestió Territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Patricia Pladevall; la vicepresidenta 3a del Consell Comarcal d’Osona, Margalida Feliu, i l’alcalde de Tona, Amadeu Lleopart.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Tast de Jocs del CAE acull prop de 1.700 persones en la seva 14a edició
Les Portes Obertes a UManresa s'amplien per donar més opcions de conèixer la Universitat
Els projectes del Servei Educatiu del Kursaal amb 6 funcions de ‘Cantaxics’
Escollides les 90 persones per formar les meses electorals del 12-M
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]