El ple municipal aprova la renovació i millora de l'enllumenat públic
El projecte comportarà una renovació de gairebé tot l’enllumenat públic de Cardona, amb un cost total de més de 900.000 euros.
El ple municipal aprova la renovació i millora de l'enllumenat públic.

CARDONA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
04/07/2021 20:54
L'Ajuntament de Cardona va celebrar, el passat dijous al vespre, el ple del mes de juliol. La sessió ordinària es va celebrar de manera presencial al saló de plens del consistori. Entre els primers punts de l’ordre del dia, es va aprovar per unanimitat dels grups polítics l’autorització de la celebració del Corre de bou a Cardona, en el marc de la Festa Major que tindrà lloc de l’11 al 14 de setembre. A destacar, hi ha alguns canvis que s’han d’acabar de tractar amb els membres de la Comissió de Festa Major i que s’anunciarà en les properes setmanes, un cop tancat el programa d’activitats i actes.

El ple de la corporació també va aprovar unes modificacions de crèdit que incorporen part del romanent de tresoreria de l’any 2020. A destacar, 49.000 euros es destinen als projectes d’urbanització i reparcel·lació del nou Polígon Industrial –ampliant, així, la partida-. Es dota amb 10.000 euros més a una partida d’ajuts per pal·liar els efectes generats per la pandèmia de la Covid-19. Amb aquesta nova convocatòria, el govern municipal haurà destinat més de 100.000 euros en ajuts als sectors econòmics més afectats per la crisi. També s’augmenten les partides per a noves inversions com ara la nova zona d’autocaravanes de la zona esportiva de la Coromina, amb més de 25.000 euros.

Nou pla de millora dels parcs a proposta del Consell dels Infants

Entre aquestes noves inversions que es faran possible gràcies al romanent de tresoreria, es dota una nova partida, per valor de 10.000 euros, destinada a la millora dels espais de joc infantil, fruit de les diverses propostes sorgides i acordades al Consell dels Infants, en coordinació amb l’Ajuntament de Cardona, que es duran a terme durant l’any 2021 i 2022. El ple municipal ha acordat un canvi al règim d’indemnitzacions econòmiques per als regidors de la corporació, amb les abstencions dels grups de l'oposició (PSC i Junts per Cardona).

El govern de Cardona, després que l’actual alcalde, Ferran Estruch, fos escollit diputat al Parlament de Catalunya el passat mes de febrer i, per tant, havent de renunciar a la retribució de l’Ajuntament de Cardona tal com estableix la llei, ha reordenat el cartipàs: la delegació de l’alcaldia a la Coromina passarà a mans de Joan Hernández (fins ara Ferran Estruch n’era el responsable) i l’àrea de desenvolupament local s’incorporen, sota la delegació del primer tinent d’Alcalde, Joan Hernández, el regidor Salvador Campos, que durà l’àrea de Comerç i Fires i la regidora Roser Montoriol, que durà l’àrea d’Ocupació i Formació. 

Ferran Estruch va matisar que “aquest augment en les retribucions dels membres de la corporació es justificada donada l’assumpció de més responsabilitats i temps de feina.” D’aquesta manera, el 50% del fins ara sou de l’alcalde es distribueix a parts proporcionals entre els regidors de l'equip de govern. L’altre 50% no es gastarà i suposarà un estalvi per l’Ajuntament.

Projecte d’enllumenat públic

Seguint l’ordre del dia, el ple municipal va portar el projecte de renovació i millora de l’eficiència de l’enllumenat públic de Cardona, un dels grans projectes de legislatura conjuntament amb el sistema de recollida ‘porta a porta’, essent un dels eixos del pla de govern cardoní sobre la transició ecològica i verda.

El projecte té un cost total de 931.822,98€ i durant l’any 2021 i 2022 s’executarà més de la meitat del projecte amb el canvi de l’enllumenat públic a led en diversos lots repartits entre les diverses zones del municipi de Cardona, la Coromina, les colònies Manuela i la urbanització Fontelles, entre d’altres (en funció de la ubicació dels quadres de la llum).

Un altre dels punts del ple de Cardona del mes de juliol ha estat l’aprovació del reglament d’organització i funcionament del Consell de Formació Professional de Cardona, Solsona i el Solsonès. Segons la regidora Roser Montoriol “un dels objectius del govern municipal és la coordinació i enfortir la formació al nostre territori”.

Amb aquest reglament, per tant, es crea un Consell de la Formació Professional de Cardona i el Solsonès que treballarà coordinadament amb la taula de Formació Professional del Bages amb els objectius de coordinar per dotar de “més i millor formació al territori”, amb tots els agents implicats i que per primer cop Cardona crea aquest Consell de Formació Professional que lidera l’Agència de Desenvolupament Local (ADLSolCar).

Torn de precs i preguntes de l’oposició 

El grup municipal de Junts per Cardona va aprofitar el torn de precs i preguntes per fer un prec per netejar la vegetació dels vorals del camí situat al voltant de l'Hotel Vilar Rural. Eduard Melero, com a portaveu de Junts, també va aprofitar per preguntar pel conveni provisional de l'Escola Municipal de Música Musicant, que la regidora d'Educació, Roser Montoriol, va matisar que "s'hi està treballant per al curs 2022-2023". Finalment, Melero va preguntar per la instal·lació de plaques solars en diversos equipaments municipals. L'alcalde, Ferran Estruch, va ressaltar que el govern està treballant en un projecte per a la instal·lació de plaques solars a equipaments de la vila com als centres educatius, pavelló municipal o la biblioteca 

Per part del grup socialista (PSC Cardona), el portaveu, Ferran Verdejo, va demanar pel cost total de la Festa de la Sal per tal de fer una comparativa respecte a la Fira Medieval. Verdejo va aprofitar l'ocasió per felicitar "la bona organització de l'edició d'enguany." El portaveu socialista va demanar per l'estat de la Residència Sant Jaume de Cardona a nivell de la seva ocupació i per la situació del personal i també sobre la necessitat de reactivar la Comissió de la Vall Salina.

Arxivat a: ENLLUMENAT   CARDONA   BAGES  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Aigües de Manresa inicia diverses obres per millorar la xarxa d'aigua potable i de clavegueram
Manresa lliura 25.710 euros per ajuda humanitària a persones refugiades d'Ucraïna
L’Escola Montserrat obté el 2n lloc als premis d’emprenedoria
L’Ajuntament reconeix els i les esportistes i els clubs del municipi
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]