La fruita de pinyol millorarà
Unió de Pagesos calcula que en la campanya de fruita dolça d'enguany milloraran els preus en origen i permetran compensar la caiguda d'ingressos a causa de la quantitat menor de quilos que es produiran, ja què les adversitats climàtiques també han afectat altres zones productores importants, i la situació és de manca de producció de fruita de pinyol a Europa.
La fruita de pinyol millorarà.

MEDI AMBIENT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
20/06/2021 22:46
 Diferents fonts oficials indiquen que hi ha una oferta menor en l'àmbit europeu, entre un 30% i un 40% menys respecte a la mitjana dels últims cinc anys, i entre un 15% i un 20% respecte a la collita del 2020, que va ser curta, també pels efectes de les adversitats climàtiques.
 
La cirera millora la producció respecte a la campanya anterior, tot i que segons les previsions del sindicat, encara no s'equipararà al volum obtingut en un any normal a causa de les pluges primaverals i de les gelades, que ja han fet disminuir la producció mitjana entre el 20% i el 30%.
 
Pel que fa al préssec i a l'albercoc, la collita també es reduirà respecte a la del 2020, que també va ser curta comparada amb la mitjana dels últims cinc anys per les gelades del març i l'abril, sobretot a les zones productores més importants de la Plana de Lleida, on s'espera una caiguda del 40% d'albercoc i préssec i nectarina respecte a un any normal. El Segrià, principal comarca productora d'albercoc de Lleida, va ser la més afectada, amb pèrdues de vora el 70% d'aquests cultius.
 
Unió de Pagesos considera que la pèrdua de fruita als arbres implicarà una millora de la seva qualitat, i recomana a les persones consumidores aprofitar aquesta situació per poder consumir una fruita excel·lent de temporada i de proximitat, així com per donar suport als fructicultors catalans.
 
Alhora, el sindicat demana a les empreses del sector en origen a Catalunya que defensin uns preus en coherència amb l'oferta que permetin compensar la pèrdua de producció que han patit els fructicultors per les pluges i gelades aquesta campanya. Unió de Pagesos també insta el Departament a fer un seguiment meticulós de les pèrdues amb l'objectiu de contribuir a una fiscalitat justa de cara a la tributació de l'IRPF del 2021 per a la pagesia que tributa pel sistema de mòduls.

Arxivat a: FRUITA   UNIÓ DE PAGESOS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull el rodatge d'un documental internacional sobre la vida de Sant Ignasi
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]