Brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau
Engegàvem l'abril amb un projecte engrescador: des de Muntanyola vam llançar un repte creatiu a quinze joves del Grau Superior de Direcció de Cuina de l'Escola d'Hoteleria Joviat. Els alumnes havien de crear un receptari dolç que tingués com a protagonista els productes de la nostra formatgeria; i així ho han fet.
Brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau. Foto: AMPANS

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
14/06/2021 17:39
Aquest projecte conjunt va començar amb una visita a les instal·lacions de la formatgeria i amb un tast de formatges; els estudiants van fer jornades de treball en petits grups, formant part activa de la producció dels productes i coneixent a fons el procés d'elaboració: des de l'obtenció de la llet de cabra, per a aquesta varietat, fins a l'envasat dels productes finals. En aquestes visites, l'alumnat també va poder conèixer de prop un model de negoci basat en la Responsabilitat Social, part essencial dels projectes d'AMPANS, que obren oportunitats d'inserció laboral a persones amb discapacitat i altres col·lectius en risc d'exclusió.

El següent pas era el de més dificultat: experimentar, idear i crear receptes dolces amb les diferents varietats de Muntanyola en un període de dos mesos. Aquesta etapa del repte es va tancar el passat dimecres, dia en què els futurs professionals de l'hoteleria, dividits en tres equips de treball, van presentar les seves propostes culinàries als responsables de la formatgeria AMPANS. La primera creació, uns macarons inspirats en el Bages, amb sal de Cardona, amb ànima i formes de Montserrat i amb l'essència dels nostres vins; fets amb els formatges Tendret, Montgros i Blau. La segona, un brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau; un contrast de textures i temperatures molt equilibrat. I per últim, un pa xinès, una proposta original i amb cor de formatge blau. Davant l'èxit d'aquest primer repte, AMPANS i Joviat s'uneixen per seguir fomentant valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels i les joves en la innovació a l'alta cuina.

Arxivat a: HOSTELARIA   AMPANS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Catalunya es posiciona per ser una destinació referent en Slow Tourism
Prop de 700 joves de 16 a 18 anys han participat aquest curs als tallers de sensibilització i convivència
Es busca un conductor que va atropellar un vianant i va fugir
Tractament fitosanitari en arbrat a diferents punts de la ciutat
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]