Manresa encara la recta final de la Setmana Plácido
La Setmana Plácido en què Manresa commemora els 60 anys del rodatge de la pel·lícula de Luis García Berlanga, arriba a la recta final aquest cap de setmana amb els actes centrals de la celebració.
Manresa encara la recta final de la Setmana Plácido.

CINEMA / Redacció/ Jordi Preñanosa  
21/05/2021 12:31
Aquest dissabte es farà la projecció simultània de ‘Plácido’ a les 18h a 10 espais de la ciutat per als quals ja hi ha pràcticament les entrades exhaurides. Queden entrades disponibles per a la projecció que es farà a la sala gran del Kursaal a les 21h, que es va incorporar dimecres a la llista, per compensar la supressió de 14 dels 24 locals des d'on es volia projectar de forma gratuïta la pel·lícula i que, finalment, s’han reduït a 10 per la falta d'acord econòmic amb l'empresa distribuïdora del film. Les invitacions es poden recollir a través del web www.galliner.cat i a les taquilles del Kursaal.

La cloenda de la Setmana Plácido es farà aquest diumenge durant tot el dia amb la pintada de forma col·laborativa del cartell de ‘Plácido’ sobre una tela de 6 x 8 metres que estarà situada al pati del teatre Kursaal. L’escenògraf Josep Castells i l’artista manresà Txema Rico coordinen l’activitat, a la qual podran participar unes 200 persones, en grups de 6 (per normativa Procicat) que prèviament s'hauran inscrit en un horari concret. Les inscripcions és poden fer per internet al web  o personalment a les taquilles del Kursaal.

La Setmana ‘Plácido’

La Setmana Plácido està organitzada per la Comissió MANRESA I ACCIÓ que impulsa l'Ajuntament de Manresa i altres entitats durant l'any 2021 per recordar 2 grans esdeveniment cinematogràfics: els 60 anys del rodatge de Plácido el mes de març de 1961 i l'arribada, fa 125 anys, del cinema a Manresa, concretament el desembre de 1896 al teatre Conservatori.

La Setmana Plácido va començar el passat divendres amb la inauguració d'una Placa a les escales de Sant Domènec que recorda el rodatge de ‘Plácido’ en un dels escenaris principals de la pel·lícula. La Setmana està coordinada per l'Associació Cultural El Galliner amb la participació de prop de 40 entitats, associacions de veïns, organitzacions i empreses.

I va continuar dimecres amb la xerrada que l'historiador Francesc Comas a l'Espai Plana de l'Om sota el títol "La Manresa de l'any 1961" que es pot veure a: https://youtu.be/UCc3VCy8FLc. I també es podrà veure pel Canal Taronja la setmana vinent (dijous a les 00:30h, dissabte a les 9 h, a les 14 h i a les 22:30h i diumenge a les 23 h). Ahir també es va fer una taula rodona amb persones que van participar d’una manera o altra al rodatge de la pel·lícula, ara fa 60 anys. I avui a la Plana de l’Om Francesc Comas farà una visita virtual pels escenaris manresans on es va rodar ‘Plácido’. Durant la Setmana, alguns dels restaurants de la ciutat (Las Vegas, Miami, Kursaal...) han incorporat el Menú Plácido en la seva oferta gastronòmica.

Arxivat a: 60 ANYS PLÁCIDO   CULTURA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]