Amb la reparació de la resclosa dels Manresans es consolida el subministrament d'aigua
El conseller, acompanyat pel director de l'ACA, ha visitat la finalització de les obres de reparació, que s’han fet respectant l’entorn i amb una inversió de més de 700.000 euros.
Amb la reparació de la resclosa dels Manresans es consolida el subministrament d'aigua. Foto: Govern

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
05/05/2021 21:55
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat pel director de l'ACA, Lluís Ridao, l'alcaldessa de Balsareny, Noelia Ramírez, i la directora de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Laia Muns, ha visitat la resclosa dels Manresans, un cop han finalitzat els treballs per a la seva reparació. Calvet ha remarcat que “aquesta és una infraestructura molt important, perquè és el punt principal de captació de la Sèquia, que dona abastament d’aigua a 18 municipis del Bages i el Moianès, a més de 135.000 persones”.

Aquesta infraestructura, que ocupa una superfície de 10 hectàrees, és el punt d’inici de la Sèquia de Manresa, on es capta l’aigua del riu Llobregat i a través del canal abasteix 18 municipis de les comarques del Bages i del Moianès. El conseller ha explicat que “va quedar malmesa pel Gloria, tant en la seva base com en la seva coronació” i l’obra que s’ha dut a terme ha permès “reparar i millorar la infraestructura perquè eventuals crescudes del Llobregat no l’afectin”.

Els aiguats del gener de 2020 es van emportar pedres i lloses de formigó de la resclosa, que van malmetre l'estructura i la van afeblir a la part superior, a la del mur, i a la inferior, per descalçament. Hi havia el perill que una nova avinguda d'aigua l'acabés de trencar. Els treballs, executats per l’empresa GrupMas, han tingut un cost de 705.665 euros i es van contractar per via d’emergència.

L’actuació s’ha pogut finançar mitjançant “un projecte conjunt per part de l’ACA i de la Junta de la Sèquia per intervenir al més ràpidament possible”, finançat al 50%. El conseller ha remarcat que es tracta “d’un entorn molt sensible; estem parlant de la ribera, de la pròpia llera del riu Llobregat” i en l’obra “s’ha vetllat per cuidar molt el medi natural”.

Les inversions arran del Gloria

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), arran dels efectes causats pel temporal Gloria a finals de gener de 2020, ha dut a terme un total de 620 actuacions, amb una inversió propera als 50 MEUR. Aquestes mesures s’han concentrat en reparar danys en infraestructures d’abastament i sanejament, i adequar trams de riu que han quedat malmesos pel temporal.

Arxivat a: RESCLOSA DELS MANRESANS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]