La IA revoluciona els equips de RH
La Intel·ligència Artificial ha arribat als departaments de RH per a quedar-se. Cada vegada són més les empreses que comencen a incorporar la IA al seu dia a dia en diferents àrees d'activitat, doncs en aportar major capacitat predictiva, automatitzar tasques i optimitzar recursos, milloren la productivitat, la rendibilitat i la qualitat de servei. En el cas dels RH, no és diferent i la IA comença a despuntar com el millor aliat per a modernitzar i millorar la gestió del talent en les empreses.
La IA revoluciona els equips de RH.

TENDÈNCIES / Tecnonews / AMIC  
21/03/2021 09:07
La consultora espanyola AIS Group, pionera en l'aplicació d'intel·ligència artificial a diferents àrees de negoci, ha identificat els vuit beneficis més destacats que la IA aporta als professionals de RH. Lectura automàtica de CV. Bona part del temps dels equips de gestió de persones es dedica als processos de selecció i, especialment, a la lectura dels currículums rebuts. Una tasca tediosa, que, si es prolonga en el temps, sovint perdi en efectivitat. No és el mateix llegir i filtrar els 5 primers CV, que fer-ho amb diverses desenes o fins i tot centenars. Per a la intel·ligència artificial no hi ha diferència. Utilitzant tècniques de text mining, la IA ajuda a revisar la totalitat de CV rebuts per a cada oferta buscant les paraules clau i característiques desitjades en el perfil, alliberant l'equip de RH d'una tasca pesada i que consumeix moltes hores.

Categorització i preselecció de candidats òptims. Els sistemes de IA no es limiten simplement a llegir CV automàticament. El seu veritable valor afegit és que poden categoritzar-los i ordenar-los en funció de la seva correspondència amb l'oferta laboral i fins i tot recomanar als candidats per a altres possibles vacants. D'aquesta manera, els responsables de RH poden centrar-se en els CV més idonis i invertir el seu temps en altres tasques en les quals els seus coneixements i experiències siguin totalment insubstituïbles, com a entrevistes o confecció de plans de carrera.

Chatbots. L'ús de bots en processos de reclutament permet als candidats realitzar una introducció personalitzada en l'empresa i facilitar la programació perfecta d'entrevistes. Aquests chatbots poden actuar de primer filtre a manera d'una entrevista preliminar, obtenir les dades bàsiques dels candidats, resoldre dubtes de referent a l'oferta laboral i confirmar la seva idoneïtat i l'interès per aplicar al lloc després d'aquest primer contacte.

Scheduling d'entrevistes. La coordinació d'agendes per a entrevistes és una altra de les tasques més carregoses . Sovint, encaixar els buits disponibles i preferències de tots els implicats resulta més complex de l'esperat. No obstant això, resulta molt senzill d'automatitzar, oferint al candidat un calendari en pantalla (mòbil o web) amb les opcions de dies i hora d'entrevista perquè triï la que millor s'adapti. Aquest sistema allibera l'equip de RH, que no haurà de configurar una agenda manualment, ni ajustar canvis i reprogramacions d'agendes, ja que els mateixos candidats poden realitzar modificacions en el calendari si necessiten canviar el moment de l'entrevista.

IA per a gestió de persones

Més enllà dels processos de reclutament, els departaments de RH han de fer front a la gestió de les persones que conformen l'equip, una activitat on la IA aporta eines que faciliten l'acompliment de la seva labor perquè acabi traduint-se en una millora del clima laboral i del grau de satisfacció de la totalitat de la plantilla.

Un dels problemes tradicionals en les empreses és l'absentisme. La intel·ligència artificial ofereix models amb la capacitat de predir-ho i anticipar les mesures per a prevenir-ho i mitigar els seus efectes. Uns efectes que tenen conseqüències directes en els comptes de resultats de les companyies.

En corporacions grans o en sectors com l'industrial o l'hospitalari, la gestió de torns pot ser un factor que faci créixer tant l'absentisme com el "presidencialisme", entenent per això el fet d'estar en el lloc de treball, però sense fer les tasques necessàries per al correcte acompliment. Amb les tècniques de IA, és possible confeccionar un calendari optimitzat de torns que conjugui un alt nombre de variables a considerar, de manera que combini els interessos prioritaris de totes les parts.

En camps com la gestió del talent, la formació i la promoció interna, la IA dóna suport tant a sistemes d'alertes de vacants obertes, que l'empleat pot programar en funció dels seus interessos i objectius d'evolució, com a uns altres més complexos que poden analitzar el perfil de cada membre de l'equip i fer recomanacions d'accions formatives a seguir per a adquirir les competències necessàries per a complir amb els requisits de la funció a la qual aspira. El capital humà és l'actiu més important de les empreses i la IA aporta les eines perquè la seva experiència sigui tan satisfactòria com sigui possible, la qual cosa repercuteix en un equip implicat i productiu.

Arxivat a: IA   EQUIPS RH  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Unitat Trànsit de la Catalunya Central ubicada al CAP Bages
Manresa ampliarà els horaris d'estiu de diverses línies del bus urbà
Portes obertes a la Escola Politècnica Superior d'Enginyeria
Reserva en línia de les instal·lacions esportives
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]