L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet vetlla pel benestar animal
Les principals accions s’han centrat en el control de gats, facilitar l’adopció a protectores i la recollida d’animals perduts.
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet vetlla pel benestar animal.

ST. VICENÇ / Redaccio/ Sergi Vazquez  
01/01/2021 13:25
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet tanca aquest 2020 amb el control d’un total de tres colònies de gats del nucli urbà. Una acció que afavoreix la convivència de la colònia feral amb el veïnat La regidoria de Medi Ambient ha esterilitzat 32 gats i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Peludets de Sant Vicenç i de totes les persones voluntàries alimentadores dels gats, que també s’han identificat i reconegut oficialment. En aquet sentit, s’ha instal·lat amb èxit el contenidor de vidre reciclat del carrer Castellbell. Aquesta proposta ordena i protegeix el punt estable d’alimentació de la colònia i millora la neteja i la salubritat de l’espai. De cara a l’any vinent, s’estudiarà replicar aquesta acció a altres punts del municipi. En paral·lel, es plantejarà la construcció d’una gatera i habilitar un petit refugi d’animals extraviats per a la seva acollida.

Facilitar l’adopció

Aquest any, l’Ajuntament ha modificat les ordenances fiscals per fer gratuïta l’obtenció de la llicència de gossos potencialment perillosos a partir de l’any vinent i facilitar-ne l’adopció. El consistori ha respòs al reclam de les entitats i protectores d’animals, ja que aquestes expliquen que la majoria de gossos que els arriben són d’aquesta tipologia i les persones que tenen interès a adoptar solen desistir quan han de fer front a més costos dels que comporta una adopció comuna. A partir de l’any vinent, censar els animals de companyia també tindrà una bonificació del 50% si l’animal és adoptat i es presenta el document de la protectora o refugi que així ho certifiqui. L’Ajuntament ha censat un total de 77 animals aquest 2020.

Recollida d’animals

El consistori també ha treballat la recollida d’animals amb una trentena de gats i gossos trobats a la via pública, alguns dels quals en mal estat de salut. En alguns casos, fins i tot, s’ha aplicat l’eutanàsia per evitar el patiment dels més greus. El consistori recorda la prohibició d’abandonar animals a la via pública i apunta que el cost de recollida i acollida de cada animal és d’uns 325 euros per garantir la seva atenció veterinària i manteniment al centre d’acollida fins a la seva adopció.

Arxivat a: BENESTAR ANIMAL   SANT VICENÇ   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]