El grup municipal de Junts x Sant Vicenç de Castellet vota en contra del pressupost 2021
Junts a Sant Vicenç de Castellet ha votat en contra de la proposta de pressupost municipal per al 2021 que ha presentat l’actual govern del municipi (format per ERC, PSC I Sant Vicenç en Comú), ja que tot i ser de 10,2 milions, aquest hauria pogut ser encara més alt I ambiciós.
La rehabilitació de Castellet és una de les inversions previstes.

ST. VICENÇ / Redaccio/ Sergi Vazquez  
21/12/2020 22:30
Dani Màuriz, actual portaveu del grup municipal de Junts al consistori explica que: “Des de Junts no entenem com no posen dins del Pressupost més de 400.000€ que podrien incrementar-lo encara molt més, tenint en compte que són ingressos fixes i consolidats. Aquests recursos, per una població com la nostra són moltíssims diners, que facilitarien inversions i polítiques de despesa públiques, molt necessàries ara mateix”. Màuriz continua apuntant que: “també trobem a faltar en el Capítol 1 de personal, tot I el seu increment, les consignacions de les gratificacions de seguretat ciutadana i via pública, que considerem clarament insuficients, ja que no es contemplen gratificacions en la regidoria d’esports i tampoc no es preveuen els nous triennis, ni els premis de permanència”.

El portaveu municipal de Junts per Catalunya continua exposant que: “Tampoc entenem com es redueixen els programes de les diferents regidories, així com també els d’actes i festes, fira del vapor, etc. L’equip de govern ho argumenta des d’un sentit pessimista, pel fet que per la pandèmia no saben si es podran fer. Nosaltres, des de Junts x Sant Vicenç de Castellet, tenim una visió més optimista, i pensem que s’hauria d’haver consignat la totalitat de l’any anterior com a mínim, i si la pandèmia ens ho torna a impedir ja es reduirà el que calgui. Ens costa entendre també, que algunes de les entitats del municipi que treballen constantment pel poble se les torni a “castigar” igual que al 2020, no posant la seva subvenció com a mínim al que ja era el 2019.

Els regidors I les regidores de junts tenen clar que entitats o col·lectius de la vila com El Breny o el del Ball de Gitanes, no se’ls pot rebaixar novament 100 eurs. de la subvenció anual, com ja van fer el 2020, demostrant segons ells, que aquest govern no creu en les entitats I la feina que fan.

Altres aspectes que destaquen des de Junts és l’estranyesa que els provoca la no contemplació del sou de l’alcaldessa que ja ha manifestat que deixarà l’acta de diputada I per tant passarà a cobrar el sou d’alcaldessa, tot I que el pressupost no ho reflecteix. Creuen que la gestió econòmica d’aquest govern, és negativa tenint en compte, que aquest govern esta malbaratant la possibilitat de treballar amb bels pressupostos més grans de la història del municipi. Així mateix creuen que els principals projectes que van endavant són obra del govern de junts, de l’anterior mandat, demostrant poca capacitat propositiva I executiva.

El PAM municipal

En quan al PAM (Pla d’actuació municipal) l’equip de govern va presentar-lo a aprovació i el grup municipal de Junts x Sant Vicenç de Castellet es va abstenir, i ho va fer per diferents motius. En primer lloc, tal i com explicava Mauriz:” Que aquest era un PAM que arriba molt tard, com a “pla de mandat” ja que és molt necessari que es presenti al començament de la legislatura. No oblidem que és un pla de tota la legislatura, i que ja ha passat un any i mig de la mateixa, i algunes de les actuacions fins i tot  ja s’han pogut executar.

Des de Junts remarquen que l’actual govern no ha volgut comptar amb la participació de Junts ni en la planificació ni en l’elaboració d’aquest i que més de 50% de les actuacions previstes en el pla, són accions que ja es feien o venien de legislatures anteriors.

El portaveu del grup municipal de junts també diu que: “es preveuen una sèrie d’inversions com per exemple traslladar el punt d’informació turística de l’OAC actual a Cal Soler, fent una inversió de 18.000€ en un mòdul prefabricat. Creiem que aquests diners es podien gastar en inversions o programes més necessaris. O bé, tampoc veiem bé que el Pressupost participatiu es redueixi un 25% respecte el 2019 i que a més sigui l’equip de govern i no els ciutadans els que decideixin en què s’ha d’invertir. Això és participació ciutadana?

Des de la formació independentista diuen que estaran atents i vetllaran perquè algunes actuacions, com són la construcció de la piscina coberta, Castellet, el vial d’accés o el Pla de modernització de polígons, que com exposen venen de la legislatura passada siguin una realitat per a tot el municipi.

Arxivat a: JUNTS X SANT VICENÇ DE CASTELLET   PRESSUPOST 2021  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Conjunt de mesures per fer front a les problemàtiques de seguretat
Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte autor de l'homicidi en una casa de Navarcles
Excel·lent paper dels triatletes del CN Manresa
Convocatòria d'enguany dels ajuts econòmics
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]