Súria aprova la congelació de les principals taxes i impostos
L’Ajuntament de Súria mantindrà congelades les principals taxes i impostos municipals per a l’any 2021, donarà suport als sectors empresarials més afectats per la crisi de la covid i oferirà incentius per promoure l’activitat empresarial, el lloguer social i l’energia solar.
El ple aprova la congelació de les principals taxes i impostos.

SÚRIA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
01/11/2020 10:12
Aquests són alguns dels punts més destacats de la revisió d’ordenances fiscals que va ser aprovada en el ple municipal ordinari del passat dijous 29 d’octubre.La proposta de revisió de les ordenances per a 2021 va ser aprovada per unanimitat. La regidoria d’Economia i Hisenda va consensuar la proposta amb tots els grups municipals a partir de diferents reunions celebrades en els darrers mesos.

En l’elaboració de les noves ordenances s’ha tingut molt en compte la difícil situació que afecta moltes persones i sectors empresarials a causa de l’impacte de la pandèmia. També s’hi ha vetllat per una distribució equitativa, homogeneïtzada i proporcional de la fiscalitat tributària.

L’aprovació de les ordenances fiscals de 2021 és el punt de partida del proper pressupost municipal amb l’objectiu d’impulsar les millores necessàries per a la vila en l’actual entorn marcat per l’impacte del coronavirus. Durant l’any vinent es mantindran sense canvis els tipus de l’impost sobre béns immobles (IBI), la taxa de vehicles i la taxa d’escombraries. Les noves ordenances fiscals també inclouen les següents novetats:

Incentius a la promoció del lloguer social:

Bonificació del 50% de la quota íntegra de l’IBI per als habitatges destinats a la mediació en el lloguer social, habitatges d’inserció i habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, sotmesos a una renda per sota del preu de mercat.

Incentius a l’energia solar:

Bonificació del 50% de l’IBI als immobles que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, sense estar-hi obligats per la normativa urbanística o les ordenances municipals. L’import de la bonificació no podrà excedir de 300 euros anuals. En el cas dels habitatges plurifamiliars, la bonificació serà del 5% per a cadascú dels habitatges vinculats, amb un import de bonificació que no podrà excedir de 50 euros anuals per habitatge. El termini d’aplicació d’aquesta bonificació serà de cinc períodes impositius.

Els titulars d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum que disposin d’acreditació en data anterior a l’entrada en vigor de l’ordenança, també podran presentar la sol·licitud, sempre i quan no excedeixi de dos anys. Es concedirà una bonificació de fins al 95% de la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per la incorporació de sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia solar.

Incentius empresarials:

Les empreses que iniciïn qualsevol activitat empresarial i tributin per quota municipal gaudiran d’una bonificació del 50% durant dos anys, a comptar des de l’inici de l’activitat.
Es suspèn temporalment la vigència de l’ordenança que afecta la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres durant els exercicis de 2020 i 2021, a causa de l’excepcionalitat provocada per la crisi de la covid.

Serveis funeraris:

S’estableix en 16,45 euros la taxa sobre modificació o pròrroga de drets funeraris.

Les noves ordenances també inclouen un increment de la bonificació de la quota de l’impost sobre increment de valor de terrenys de naturalesa urbana, en la transmissió o constitució de drets reals per la mort del titular. Aquesta bonificació queda situada en el 95%, vint punts més que fins ara. També s’ha suprimit la condició d’haver conviscut amb el titular en els dos anys anteriors a la defunció.

El ple també va tractar els següents temes:

Aprovar inicialment per unanimitat les bases del programa d’ajuts per a arranjaments als habitatges de les persones grans més vulnerables de la vila. Aprovar per unanimitat la proposta de ratificació del decret d’Alcaldia sobre encàrrec o encomana de gestió a favor de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament de la redacció d’un estudi per resoldre la problemàtica de sanejament a la zona de Fusteret i La Pobla Sud. Aprovar per 10 vots a favor (PSC, GIIS, ERC i JxS) i 2 abstencions (aiS) un dictamen sobre la memòria de gestió pressupostària del Pla Econòmic i Financer per als exercicis 2019-20. Aprovar per unanimitat un dictamen sobre les bases per a la concessió d’ajuts del fons social per al personal funcionari i laboral de l’Ajuntament.

La sessió es va celebrar amb l’absència d’un membre del grup municipal del GIIS.

Arxivat a: SÚRIA   BAGES  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):L'ExpoBages del retrobament tanca la seva 40a edició
Món Sant Benet torna a respirar amb èxit la Festa Alícia’t
Iniciatives solidàries per al programa d’Althaia
Les piscines de Sant Fruitós obriran temporada sense límit d'abonaments
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]