L'alcalde de Manresa publica un ban per demanar que es compleixin les noves mesures per frenar la covid-19
Des de l'inici de l'etapa de la represa a Catalunya, en el marc de l'emergència sanitària vigent provocada pel coronavirus Covid-19 (SARS-CoV-2), les autoritats competents han adoptat diverses mesures, preventives i de control, per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, i contenir la propagació de la malaltia, en funció de la situació epidemiològica i assistencial de cada moment i, també, de cada territori, d'acord amb els principis de necessitat i de proporcionalitat.
L'alcalde de Manresa Marc Aloy.

MANRESA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
17/10/2020 22:32
 Davant de l'evolució de la pandèmia, amb l'aparició de nous brots epidemiològics i noves cadenes de transmissió d'abast comunitari, que comprometien la integritat i la salut de les persones, la Generalitat ha dictat els últims mesos successives resolucions, a l'empara de la legislació sanitària i de protecció civil aplicable, amb l’objectiu de controlar l'expansió de la pandèmia amb mesures de contenció en àmbits territorials específics i de caràcter temporal.

Que la situació actual a Catalunya indica que hi ha moltes zones arreu del territori català que presenten brots complexos i que s'ha intensificat de manera clara i progressiva la transmissió comunitària de la COVID-19 a tot Catalunya, amb una taxa d'incidència acumulada que ha portat el sistema sanitari a una situació compromesa.

Que la Generalitat ha aprovat la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en tot el territori per afavorir la reducció de les interaccions socials, tant en espais públics com privats, i la restricció de la mobilitat amb l'objectiu d'intentar controlar la corba de contagis, aplanar-la i intentar evitar que, en cas contrari, s'hagin d'adoptar mesures més limitadores dels drets de les persones i de major impacte social i econòmic per al conjunt de la població, com seria haver de procedir a acordar el confinament, total o parcial.

Que davant la persistència de la situació epidemiològica derivada de la pandèmia, l’Ajuntament de Manresa adoptarà les mesures necessàries en l’àmbit de la seva competència per contribuir al compliment de les disposicions recollides en l'esmentada resolució.

DISPOSO:

Demanar a la ciutadania que respecti degudament les normes previstes en la  Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Entre les quals destaquen les següents:

1. Trobades, reunions i desplaçaments

Es prohibeixen les trobades de més de 6 persones, tant en l’àmbit públic com privat i cal limitar els desplaçaments. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.

No es consideren incloses en aquesta prohibició, sempre que compleixin les indicacions de seguretat aprovades pel PROCICAT: les activitats laborals,  docents, de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars), d’intervenció socioeducativa, de culte i els actes religiosos, mitjans de transport públic, transport escolar, culturals, d’arts escèniques i musicals; cinema o exposicions, esportives, biblioteques, arxius, museus i monuments. No poden participar en trobades i/o reunions persones amb símptomes de COVID-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena. S‘han de mantenir i extremar les mesures de protecció: mascareta, distància i rentat de mans. 

2. Àmbit laboral i professional

Cal prioritzar el teletreball i les reunions telemàtiques. Si no és possible, cal aplicar mesures per garantir la distància de seguretat interpersonal: entrades i sortides esglaonades, flexibilitat horària... En cas que no es pugui mantenir la distància, cal proporcionar a les persones treballadores els equips de protecció adequats al nivell del risc. L'ús de mascareta: és obligatori en espais de treball d’ús públic o oberts al públic, o bé, en desplaçaments per l’interior. No és obligatori en espais de treball tancats al públic, un cop la persona sigui al seu lloc de treball i faci tasques que no comporten mobilitat. Se suspèn la celebració de congressos i convencions.

3. Àmbit educatiu

Es mantenen les activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent el transport escolar, amb l'aplicació rigorosa de les mesures definides als plans sectorials aprovats pel PROCICAT. A les universitats, la docència teòrica passa a ser virtual.

4. Transport públic

El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100% encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn. Els usuaris no poden fer activitats que comportin treure’s la mascareta, com menjar.
Les estacions en espais tancats han d’oferir dispensadors de gel hidroalcohòlic.

5. Activitat comercial

Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir l’aforament al 30% de l'habitual. Si no és possible, només s'hi permet l'accés d'un sol client. Els establiments amb una superfície superior a 400 m2 han de tenir controls d’accés. En els centres comercials també hi ha d’haver sistema de control d’aforament i es restringirà l’accés i ús de zones recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans. No es poden prestar serveis que impliquin contacte físic amb els clients, excepte que siguin essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els serveis de perruqueria. Es permeten sistemes de recollida al local i de repartiment al domicili.  Se suspenen les fires comercials. 

6. Hostaleria i restauració

Se suspenen les activitats de restauració, excepte en hotels per a l'ús dels clients, centres sanitaris, socials i residencials, i menjadors socials.  Es permet el lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia. Als espais comuns dels hotels l'aforament s'ha de limitar al 50%.

7. Activitats culturals

Als espectacles d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions: L'aforament es redueix al 50%, tant en recintes tancats com a l’aire lliure, s'han de preassignar els seients i cal portar un registre d’assistents. L'horari de tancament s'estableix a les 23:00h. Les biblioteques, arxius, museus i monuments, romanen oberts subjectes a les mesures dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT.

8. Activitats esportives

Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic han de funcionar amb cita prèvia i han de reduir l'aforament al 50%. Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats. S'ajornen totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals. 

9. Activitats lúdiques i recreatives

Es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les 20:00 h. S'estableix el tancament de: parcs i fires d’atraccions, establiments lúdics infantils, sales de joc, casinos i bingos. Les festes majors queden suspeses.

10. Actes religiosos i cerimònies civils

Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.

11. Activitats de lleure nocturn

Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupen les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos. Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l'apartat anterior.

12. Consum de tabac i alcohol a la via pública

No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars.  Es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts. 

- Establir que els serveis d'inspecció municipals i la Policia Local, en l’àmbit de les seves competències, vetllaran pel compliment de les mesures establertes. En cas d'incompliment, s'obriran els corresponents expedients sancionadors i s’aplicaran les sancions previstes a la normativa.
- Instar la ciutadania de Manresa a seguir les normes sobre la distància mínima de seguretat de dos metres, a protegir-se amb la mascareta en cas de no poder-les complir i a practicar les mesures d’higiene personal, a casa i a la feina, rentant-se sovint les mans. 
- Demanar als manresans i manresanes que mantinguin el seu comportament exemplar que fins ara ha evitat una major propagació de la malaltia, i que persisteixin en aquesta actitud per poder continuar mantenint a ratlla la pandèmia.

Arxivat a: BAN ALCALDE   MARC ALOY   COVID-19  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):
Tània Infante, reelegida presidenta de la UBIC Manresa
L'Ajuntament de Manresa promou un nou taller destinat als homes
Voluntaris a Solsona per ajudar infants en la lectura
El cicle d’activitats de bosc i vinya de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages es tanca amb ganes de repetir
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]