L’Ajuntament de Sant Fruitós acorda regular les instal·lacions d’energia elèctrica al municipi
El Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ha aprovat iniciar la modificació del Pla General d’Ordenació per tal de regular les instal·lacions de producció d’energia elèctrica al municipi.
L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages acorda regular les instal·lacions d’energia elèctrica al municipi.

ST. FRUITÓS / Redaccio/ Sergi Vazquez  
19/10/2020 13:46
Aquesta decisió, aprovada amb els vots favorables de l’equip de Govern Municipal, té la voluntat de poder regular des del mateix municipi les zones on es poden implantar aquests tipus d’instal·lacions d’una forma ordenada i respectant l’entorn natural i paisatgístic.

Recordem que la modificació de la Llei d’Urbanisme permet facilitar la implantació d’aquest tipus d’instal·lacions i des de l’Ajuntament es vol regular que aquestes noves infraestructures s’implantin al territori, però sempre respectant els espais de valor paisatgístic i preservant els terrenys de conreu.

En polítiques mediambientals, la totalitat del Ple també ha aprovat l’adhesió del municipi, com a membre constitutiu, a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública que té per objectiu difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i alhora donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

En aquest mateix Ple, la totalitat dels regidors presents, han votat favorablement a la resolució per conveni administratiu dels recursos contenciosos interposats entre els ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Manresa en qüestions relatives a la zona del Parc Tecnològic del Bages. L’aprovació d’aquest nou conveni entre els dos consistoris, tira enrere els litigis pendents i permetrà treballar els acords per la via administrativa.

En aquest mateix Ple també s’ha acatat una resolució judicial del TSJ relativa a la delimitació del terme entre Sant Fruitós de Bages i Manresa, a la zona dels terrenys dels presseguers, contrària al recurs presentat pel consistori santfruitosenc.

Pel que fa a polítiques d’habitatges, el Ple ha aprovat, per la totalitat dels seus membres, iniciar els tràmits per incloure Sant Fruitós de Bages dins l’àrea de mercat d’habitatge tens, per tal de poder contenir els preus dels contractes d’arrendament. Aquesta nova llei, que s’aplica de forma directa als 60 municipis catalans que tenen més de 20.000 habitants, rebaixa i congela el preu dels nous contractes de lloguer en zones amb alta demanda d'habitatge. En l’apartat de mocions, s’ha aprovat la moció presentada pels grups municipals d’ERC, JxSF i GFP en resposta a la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra amb l’abstenció dels 2 regidors del PSC.

Arxivat a: ENERGIA ELECTRICA   SANT FRUITOS   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]