El Lab 0-6 d'UManresa ofereix una nova extraescolar centrada en la ciència i l'experimentació
L'activitat es durà a terme dos dies a la setmana, les tardes de dimarts i dijous.
L'activitat es durà a terme dos dies a la setmana, les tardes de dimarts i dijous.

UMANRESA / Redacció  
06/10/2020 08:11
Tardes de ciència al Lab 0-6 és el nom de la nova proposta que ofereix a partir d'aquest mes d'octubre el centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats. Es tracta d'una activitat extraescolar, que es podrà fer un o dos dies a la setmana, en sessions d'una hora i mitja perquè infants des dels 4 fins als 7 anys, s'acostin a la ciència en un ambient segur, suggeridor i relaxant. Durant les sessions, les educadores guien i acompanyen els infants per afavorir l'aprenentatge, la participació, la generació de preguntes i la promoció de la iniciativa personal en la resolució de reptes i en la comprensió dels fenòmens del món. 

L'activitat extraescolar es durà a terme a les instal·lacions del Lab 0-6, a l'edifici FUB2, les tardes de dimarts i dijous, de les 17.30h a les 19h. Les mesures de seguretat i higiene que s'aplicaran per evitar contagis de Covid-19 consisteixen en l'obligatorietat que tots els infants i les mestres portin mascareta - en el cas dels infants no caldrà que la portin posada durant tota l'activitat-, que es rentin les mans abans de començar i en higienitzar i netejar tot el material abans i després de cada sessió. 

Aquesta és la segona de les novetats que presenta el Lab 0-6 aquest curs 2020-2021 amb l'objectiu de continuar la tasca de promoció de l'acostament de la ciència i l'experimentació als infants malgrat les noves circumstàncies vinculades a la pandèmia per Covid-19. A més de la nova extraescolar, enguany es posa en marxa el Lab itinerant 2 x 2, que s'ofereix durant els darrers tres mesos d'aquest any, d'octubre a desembre a les escoles. Consisteix en dues activitats relacionades amb la ciència que desenvoluparan dues de les educadores del Lab 0-6 i que es realitzaran de forma simultània amb dos grups.

Una de les activitats consistirà en el repte de tenyir aigua de colors amb elements naturals, una proposta que afavoreix la reflexió sobre els canvis que es produeixen quan hi ha interacció entre substàncies, la importància de les proporcions en les barreges, les propietats dels materials o l'ús d'instruments específics per transformar els materials. La segona activitat és una sessió de ciència en lliure elecció amb propostes que afavoreixen la mobilització d'idees científiques que els docents podran continuar aprofundint a l'escola durant tot el curs. 

Arxivat a: LAB 0-6   UMANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]