La Comissió d'urbanisme de la Catalunya Central aprova projectes d'impuls de l'activitat econòmica
La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha autoritzat avui dues iniciatives a Sallent i Cardona que suposaran un impuls per a l’activitat econòmica d’aquests municipis bagencs, en el primer cas amb la implantació d’una indústria alimentària i en el segon, amb la construcció d’una superfície comercial, a més d’habitatges.
La Comissió d'urbanisme de la Catalunya Central aprova projectes d'impuls de l'activitat econòmica.

CATALUNYA CENTRAL / Redacció  
04/10/2020 08:59
Pel que fa a Sallent, la Comissió ha emès informe favorable a una modificació puntual del planejament urbà que afecta una zona situada al sud del sector industrial Plans de la Sala. Es tracta de 59.319,48 m2 que limiten, al sud, amb l’Eix Transversal (C-25). Tota aquest zona estava afectada pel projecte de desdoblament de la C-25 i la modificació del ramal de sortida al seu pas pel sector industrial Plans de la Sala. L’Ajuntament de Sallent va promoure en el seu moment una modificació de planejament per adaptar la zona al desdoblament de l’Eix Transversal.

Ara, l’Ajuntament es proposa refer de nou la planificació d’una part d’aquest sector per adaptar-lo a la realitat, millorar la disposició de zones verdes i equipaments i replantejar una de les parcel·les per facilitar la implantació d’una indústria.

En concret, s’han aprovat els canvis següents:

Zones verdes: Es modifica l’emplaçament de les zones verdes, reubicant-les a un lloc més idoni dins de l’àmbit, incrementant també aquests espais en 049,01 m². Això permetrà potenciar la relació amb espais lliures fora del sector, com el canal d’aigua de la Fabriqueta i el seu camí adjacent.

Equipaments: El planejament vigent preveia dues parcel·les d’equipaments al sud de l’àmbit, molt properes a la C-25, de tal manera que gran part de la superfície no era edificable atesa l’afectació que determina la Llei de carreteres. Ara s’agruparan aquestes parcel·les en una de sola, mantenint la superfície total, de 8.505,01 m². Ocuparan una part de terrenys qualificats com a infraestructures tècniques i serveis, que ja no són necessaris, i una part d’una reserva de sistema viari que ha quedat obsoleta.

Ajust de la parcel·la industrial número 8: Es manté la superfície de sòl privat, de 33.605,63 m², modificant la geometria de la parcel·la per tal de facilitar la implantació d’una important empresa d’alimentació que acabarà de consolidar l’activitat econòmica d’aquest sector industrial.

La Comissió d’urbanisme ha emès informe favorable de la modificació, i ha elevat l’expedient a la Comissió de Territori de Catalunya, que és l’òrgan competent per a la seva aprovació definitiva.

Impuls a un sector residencial amb superfície comercial

En el cas de Cardona, es proposa modificar l’àmbit del Pla de millora urbana Folch-Madoz, a tocar del nucli vell, per permetre la implantació d’una superfície comercial de 975 m2, així com incrementar el sostre i la densitat d’habitatges. La modificació dividirà l’àmbit en dos, per agilitar el desenvolupament del que contindrà la superfície comercial.

En concret, es delimitarà un primer àmbit a la zona més propera a la carretera del Miracle, d’execució immediata i de 3.149 m2, que acollirà un edifici plurifamiliar amb la superfície comercial als baixos. El segon àmbit, de 5.543 m2 de superfície, quedarà situat a la cota alta i es destinarà a habitatges unifamiliars i a habitatges amb protecció oficial, sense data immediata d’execució. L’ordenació d’aquest segon àmbit es durà a terme quan existeixi una demanda concreta.

Arxivat a: COMISIO D'URBANISME   CATALUNYA CENTRAL  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):L'Ajuntament compra 8 habitatges d'un edifici del carrer del Cos que es destinaran a situacions d'emergència social
El consum d’aigua el 2020 augmenta 6 litres per habitant i dia respecte el 2019
Un taller debat com fer més atractiu viure i treballar a l’entorn rural del Bages
Peñarroya se'n va cedit al Palmer Alma Mediterránea de LEB Or
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]