PIMEC alerta que un 28,5% de les pimes no podrà fer front a la devolució dels crèdits ICO i de l’ICF-Avalis
L’entitat demana dos anys de carència per retornar els crèdits de l’ICO i l’ICF-Avalis.
Les pimes i els autònoms de Catalunya van sol·licitar finançament per un import mitjà de 195.000 euros, cosa que representa un 9,3% del volum total de la seva facturació mitjana.

ACTUALITAT / Redacció  
03/10/2020 16:10
PIMEC demana allargar el termini per retornar els crèdits ICO i de l’ICF-Avalis a sis anys, els dos primers de carència. Davant la situació econòmica a conseqüència de la crisi de la Covid-19, la patronal adverteix que moltes empreses no podran fer front als compromisos de devolució quan finalitzi el període de carència a partir d’abril de 2021. De fet, un 28,5% de les pimes no podran afrontar la devolució dels crèdits en el termini establert i un 26,5% afirma que no ho sap, segons la darrera enquesta de la patronal. Per això, l’entitat veu necessari implementar solucions de reforç dels fons propis i adaptar els requisits d’aquestes línies de finançament a la situació derivada de la pandèmia i a les necessitats del teixit productiu. En aquest sentit, confia que l’Executiu espanyol està valorant aquesta proposta i pugui fer-se efectiva.

PIMEC alerta que la perspectiva actual dels analistes situaria la recuperació econòmica més enllà del 2021, és a dir, més de dotze mesos respecte a la previsió inicial. En aquest sentit, l’entitat recorda que el programa d’avals ICO es va aprovar al març, moment en el qual la perspectiva era d'enfrontar-nos a una crisi en forma de V i, per tant, ara per ara el període de 5 anys i un de carència ja no es pot considerar suficient per afrontar un xoc en la demanda com el que estem tenint.

D’altra banda, la patronal posa de manifest que l’informe del Banc d'Espanya "Evolución reciente de la financiación y el crédito bancario al sector privado no financiero" constata que els impagaments poden augmentar en els pròxims mesos, tot reforçant la idea del risc de morositat si no s'amplia el període de carència. A més, el Banc Central Europeu (BCE) alertava recentment que les pèrdues per morositat poden arribar a una xifra d’1,4 bilions d’euros. 

Arxivat a: PIMEC 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]