La regidora de Feminisme de l’Ajuntament de Navarcles, Ylènia Morros, assegura que el document neix de “la necessitat d’unificar les pautes d’actuació davant qualsevol forma de violència i de construir espais segurs, i per poder prevenir i donar resposta a les agressions que es donen en múltiples àmbits de les nostres vides”.
Aquestes agressions es veuen més invisibilitzades i normalitzades en els contextos festius i d’oci, on sovint es legitimen aquestes pràctiques per inèrcies socials, com el consum d’alcohol i drogues i la idea que el que passa pertany a la vida privada de cadascú. Aquests factors, i d’altres, contribueixen al no-reconeixement de l’agressió i permeten que aquestes formes de violència quedin silenciades, minimitzades i se segueixin reproduint.
Per això durant els actes festius i d’oci organitzats per l’Ajuntament es durà a terme un programa de prevencions que seguirà els següents punts: S’implementaran Punts Lila als actes festius i comptaran amb el suport del col·lectiu LGTBIQ. Es formarà a tots els agents implicats a la festa (entitats, cos de seguretat, gent de les barres, etcètera) per treballar la detecció i prevenció, i perquè cadascun d’ells sàpiga quin és el seu paper en cas d’agressió. S’elaboraran cartells de prevenció als espais de les festes i se’n farà difusió a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. Falques declarant les festes com a territori lliure de violències masclistes i cishetereonormatives.Finalment, l’aprovació d’aquest protocol significa “un gran compromís per a l’erradicació de les agressions masclistes i lgtbifòbiques”, reitera Morros, i per a crear espais on tothom se senti segur i còmode.