Monistrol estrena la ruta Joan Carles Amat
La Ruta Joan Carles Amat (ruta JCA) neix com una iniciativa cultural i turística, promoguda des de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, que ha de contribuir a donar a conèixer alguns dels indrets més interessants del municipi i sobretot a Joan Carles Amat , que va ser un personatge polifacètic: metge, batlle de la vila, músic...
La proposta anomenada Ruta Joan Carles Amat (ruta JCA), que s’està duent a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Associació d'Amics de Joan Carles Amat.

CULTURA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
11/08/2020 11:44
En aquestes primeres visites teatralitzades (realitzades en dos caps de setmana del mes d’agost d’enguany, concretament els diumenges dia 9 i 16 d’agost, com una prova pilot inicial d’un projecte de producte turístic que s’anirà consolidant amb més activitats al llarg de tot l’any i successius), a més del descobriment de la vida de Joan Carles Amat (Monistrol de Montserrat, 1572) i de la seva obra literària (va ser autor d’un llibre d’aforismes), musical (va escriure el primer Tractat sobre la guitarra), política (va exercir de batlle de la vila i va  dissenyar i executar la xarxa d'aigua, inclòs l’aqüeducte per captar el cabal de la Font Gran) i social (era metge dels monjos del Monestir de Montserrat i va escriure un llibre sobre remeis que es trobava a totes les barberies), explicades en primera persona, el públic podrà conèixer cóm era vila de Monistrol  de Montserrat en època renaixentista (els segles XVI i XVIII), i cóm eren els indrets del municipi que van ser significatius per aquest prohom i per a les persones que van viure a la mateixa època.
 
En Joan Pozo, historiador, guionista i intèrpret, és l’encarregat de donar vida a aquest personatge il·lustre, que acompanyarà el públic assistent tot passejant per la Plaça de l’església (punt de trobada i inici de la ruta), els Espilons, la Casa del Consell, els. Jardins de la sala, la. Plaça de la Font Gran, el  Carrer de Sant Joan, la Plaça del Bo Bo... Més endavant, en successives visites teatralitzades, es poden anar incorporant altres personatges que en van ser coetanis i que van compartir amb ell la seva vida pública  i social.
 
La proposta anomenada Ruta Joan Carles Amat (ruta JCA), que s’està duent a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Associació d'Amics de Joan Carles Amat, inclou la publicació d’un llibre il·lustrat per Pilarín Vallés, l’edició de cartells i díptics, les visites teatralitzades , les visites autoguiades i la senyalització dels punts d’interès al llarg de l’itinerari amb plafons i accés a codis QR, a més de la programació d’altres activitats esporàdiques.
 

Arxivat a: JOAN CARLES AMAT   MONISTROL DE MONTSERRAT 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]