La Generalitat anuncia una inversió de 2M€ per connectar amb fibra òptica el 80% del Berguedà i la Cerdanya
Amb les obres en execució, el 79,7% dels habitants de les comarques del Berguedà i la Cerdanya disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost, s’hauran estès 57 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que connectaran 21 municipis entre el Berguedà i la Cerdanya, aquests quilòmetres se sumaran als 123 ja existents, amb 2 milions d’euros d’inversió.
El conseller Puigneró anuncia una inversió de 2M€ per connectar amb fibra òptica el 80%.

BERGUEDÀ / Redacció  
20/07/2020 15:20
Pel que fa el Berguedà, el 83,7% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 29.422 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 3.449 nous habitants. D’aquesta manera, la comarca passa de tenir 10 municipis connectats (Berga, Casserres, Cercs, l’Espunyola, Gironella, Montclar, Olvan, Puig-reig, Santa Maria de Merlès, Viver i Serrateix) a tenir-ne 14 en total amb la incorporació de La Nou de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Guardiola de Berguedà i Bagà (inclòs el nucli de Terradelles). El municipi de Cercs ja disposa de xarxa de FO Gencat en el seu nucli principal, però amb aquestes obres s’afegiran els nuclis de Sant Jordi de Cercs, La Rodonella i Sant Corneli.

Pel que fa a la Cerdanya, el 66% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de gairebé 12.000 habitants dels municipis de Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya-Queixans, Puigcerdà, Riu de Cerdanya i Urús. Amb aquest projecte també quedarà connectat un polígon de la Cerdanya.

El conseller ha aprofitat la visita per anunciar que el Govern aprovarà en les properes setmanes estendre la fibra òptica de la Generalitat als trams Guardiola de Berguedà - La Pobla de Lillet, Berga – Vilada – Borredà, Guardiola de Berguedà – Vallcebre – Saldes – Gósol, i La Seu d’Urgell - Bellver de Cerdanya.

El conseller ha recordat que el principal objectiu del Govern és “tenir un país que doni oportunitats a tothom”, i ha explicat que per això és necessària la connectivitat. En aquest sentit, Puigneró ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a “oportunitat pel territori, com a antídot contra el despoblament, i per donar igualtat d’oportunitats laborals a tots els ciutadans independentment d’on visquin”, ja que “el teletreball és una oportunitat per fer arrelar molta gent al territori”.

Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions. Des del Govern es treballa amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals per fer arribar la darrera milla de fibra òptica a les llars.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

Arxivat a: FIBRA ÒPTICA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Centre d'Esports Manresa torna a tercera després de dues temporades històriques a Segona RFEF
UManresa amplia el seu campus amb un nou edifici per acollir la Clínica Odontològica Universitària
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
Consulta monogràfica per atendre pacients amb Parkinson
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]